Το δικό τους λιθαράκι στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού αποφάσισαν να βάλουν οι Ηρακλειώτες παραγωγοί τσικουδιάς.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Νομού Ηρακλείου απέστειλαν επιστολές στα αρμόδια υπουργεία και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και αποφάσισαν να διαθέσουν 4 με 5 τόνους τσικουδιάς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή οινοπνεύματος και άλλων υλικών, τα οποία είναι είδη πρώτης ανάγκης.

Την πρόθεση του συλλόγου όπως μεταδίδει το ekriti.gr έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Τάσος Βρέντζος στο Ράδιο Κρήτη ενώ παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα σε άλλους αποσταγματοποιούς να προσφέρουν το προϊόν τους.

Οπως είπε ο κ. Βρέντζος, η παράδοση της τσικουδιάς μπορεί να γίνει άμεσα, ενώ είναι δυνατό να διατεθούν ναι άλλες ποσότητες, αν κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με τον κ. Βρέντζο, υπάρχει η δυνατότητα από πλευράς αποσταγματοποιών να προχωρήσουν σε νέα απόσταξη προκειμένου οι ποσότητες τσικουδιάς που θα παραδοθούν να αποκτήσουν τον επιθυμητό αλκοολικό βαθμό και να έτοιμες προς χρήση για την παρασκευή αντισηπτικών χωρίς να πρέπει να υποστούν προηγουμένως άλλη επεξεργασία.