«Φρένο» έβαλαν στην εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και η τήρησή τους από την πλειονότητα των πολιτών, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Μάλιστα ο κ. Πέτσας είπε πως «μένοντας στο σπίτι τον Απρίλιο, τον Μάιο θα μπορέσουμε να χαρούμε τα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας.

Ερωτηθείς για αυτό το «φρένο» στην πορεία εξάπλωσης της νόσου, ο κ. Πέτσας εξήγησε πως η κυβέρνηση επικαιροποιεί διαρκώς τα στοιχεία που έχει για τον αριθμό κρουσμάτων και θυμάτων και έδειξε δύο διαγράμματα με την εξέλιξή τους.

Σύμφωνα με το διάγραμμα με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, στην Ελλάδα ήταν μέχρι χθες 1.735, ενώ σε ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοιο πληθυσμό, όπως η Πορτογαλία η το Βέλγιο, ο αριθμός τους είναι πενταψήφιος.

Αντίστοιχα, αναφορικά με τα θύματα, στην Ελλάδα ήταν μέχρι χθες 73 – σήμερα γνωρίζουμε πως έχουν φτάσει τουλάχιστον τα 76, με ακόμα τρεις νεκρούς– ενώ στην Πορτογαλία ήταν 295 και στο Βέλγιο έφτασαν τα 1447.

«Πράγματι η Ελλάδα πάει πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες» σημείωσε ο κ. Πέτσας.