Σε μειωμένες τιμές θα αρχίσουν να πωλούνται τα είδη ατομικής προστασίας, όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, αμέσως μετά την επίσημη έκδοση Υπουργικής Απόφασης για τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 6%. Ωστόσο τα είδη αυτά, εξακολουθούν να διατίθενται στην αγορά με το «σταγονόμετρο».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Διονύσης Ευγενίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι μεγαλύτερη έλλειψη παρατηρείται στις μάσκες, οι οποίες -όπως είπε- παράγονται στο εξωτερικό και υπάρχει καθυστέρηση στην εισαγωγή τους, ενώ μικρότερη είναι η έλλειψη αντισηπτικών και γαντιών, τα οποία παράγονται στην Ελλάδα. Ερωτηθείς για τις ελλείψεις φαρμάκων ανέφερε ότι αυτές τις ημέρες υπάρχει έλλειψη παρακεταμόλης.

Ο ΦΣΘ, που είχε υποβάλει αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στα είδη ατομικής προστασίας, εκφράζει την ικανοποίησή του με την εξαγγελία του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να μειώσει άμεσα τον ΦΠΑ σε αυτά τα είδη.

«Συγχαίρουμε την κυβέρνηση για τα ταχύτατα αντανακλαστικά της, αφού μόλις μία ημέρα μετά την υποβολή της πρότασής μας, αντιλήφθηκε το επείγον του θέματος και προέβη άμεσα σε μείωση του ΦΠΑ σε είδη όπως χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά υγρά, γέλες και μαντηλάκια, γάντια κλπ. Αναμένουμε και επίσημα την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να προχωρήσουμε σε άμεση μείωση των τιμών ώστε να ελαφρυνθούν οι πολίτες που χρειάζονται αυτά τα είδη για την ατομική προστασία και υγιεινή τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΦΣΘ