Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα στην εξέταση για κορονοϊό, που έγινε σε βρέφος που γεννήθηκε από νεαρή μητέρα που έχει κορονοϊό, χθες στο Αττικόν, σύμφωνα με τον Ant1.

Η κλινική εικόνα, τόσο της 24χρονης μητέρας είναι καλή και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Είναι το πρώτο μωρό που γεννιέται στην Ελλάδα από ασθενή με κορονοϊό, γεγονός που έχει συγκεντρώσει την προσοχή των λοιμωξιολόγων, ενώ ενημέρωση περιμένει και η διεθνής επιστημονική κοινότητα, η οποία μελετά την εξέλιξη της επιδημίας και τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του συγκεκριμένου κορονοϊού.

Η γέννηση του μωρού είναι μία από τις λίγες ευχάριστες των τελευταίων ημερών αφού σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 31 στην Ελλάδα φτάνοντας συνολικά τα 418.

Τι είπε ο μαιευτήρας που ξεγέννησε γυναίκα με κορονοϊό στο Αττικόν

Στον  ΣΚΑΪ μίλησε ο μαιευτήρας Γιώργος Χρέλιας που πραγματοποίησε την γέννα αλλά και η Σοφία Καλανταρίδου, διευθύντρια της Γ’ μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου Αττικόν.

Εξήγησαν ότι η επίτοκος διαγνώστηκε θετική στο Θριάσιο και μεταφέρθηκε για τον τοκετό στο Αττικόν που είναι νοσοκομείο αναφοράς και είχε όλη την απαραίτητη υποδομή για να ολοκληρωθεί η γέννα με ασφάλεια.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία», δήλωσε ο κ. Χρέλιας περιγράφοντας πως φορούσε μια ολόσωμη στολή «σαν αστροναύτης», τρία γάντια, γυαλιά. Παρά τις δυσκολίες, ο τοκετός ολοκληρώθηκε χωρίς καμιά επιπλοκή με καισαρική σε μία περίπου ώρα.

Ακολούθως βγήκε αρνητικό το προκαταρκτικό τεστ για κορονοϊό στο βρέφος και σήμερα αναμένεται να γίνει και το κανονικό τεστ για να πιστοποιηθεί 100% ότι δεν του έχει μεταδοθεί ο ιός.

Η κ. Καλαντερίδου τόνισε ότι στο ΑΤΤΙΚΟΝ έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος για τοκετούς που θα λειτουργεί για όσο διάστημα χρειαστεί. Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό που συνέβαλε για να γίνουν όλα σωστά και με ασφάλεια.