Κορονοϊός: Όταν το ατομικό επηρεάζει το συλλογικό

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μίλησε, τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσει και η πολιτεία


ΕΛΛΑΔΑ
10:09
10/03/2020
Κορονοϊός: Όταν το ατομικό επηρεάζει το συλλογικό
50
loading

Φτάσαμε, λοιπόν, στο σημείο που όλοι οι αρμόδιοι φορείς προειδοποιούν πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες και σίγουρα μέχρι τις αρχές Απριλίου, το «ξέσπασμα» του κορονοϊού θα αυξήσει δραματικά τα κρούσματα και στην Ελλάδα.

Γράφει ο Νίκος Δεμισιώτης

Ήδη τα πρώτα σημάδια της διασποράς του ιού στην κοινωνία έκαναν την εμφάνισή τους αφού χθες ανακοινώθηκαν τα πρώτα «ορφανά» κρούσματα. Αυτά, δηλαδή, που η ιχνηλάτησή τους οδηγεί στο… άγνωστο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο ιός βρίσκεται εκεί έξω και δεν ελέγχεται πλήρως. Και αυτό το ξέρουν και οι επιστήμονες και το λένε, πλέον, ξεκάθαρα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το κράτος πήρε κάποιες αποφάσεις. Σκληρές δεν τις λες όταν έχεις να αντιμετωπίσεις κάτι που, τη στιγμή που μιλάμε, γονατίζει τη γειτονική Ιταλία. Ίσως να μπορούσαν να χαρακτηριστούν και χαλαρές, μάλιστα.

Μπορεί, όμως, πάλι αυτό να είναι ένα μήνυμα από την πλευρά της πολιτείας πως «επαγρυπνούμε αλλά δεν πανικοβαλλόμαστε». Ίσως. Μπορεί όταν (και αν) έρθει η ώρα για τα σκληρά μέτρα αυτά να παρθούν.

Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να στρέψει το βλέμμα του μακριά από το παράλογο. Ποιο είναι αυτό; Πως επιτρέπεται ακόμα στους πιστούς χριστιανούς να λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία από κοινό κουτάλι.

Δικαίωμα του καθενός είναι να πιστεύει όπου και ότι θέλει. Αναφαίρετο, μάλιστα. Αλλά εδώ, πλέον, δεν μιλάμε για κάτι που έχει να κάνει με τα προσωπικά πιστεύω κάποιου αλλά με τον κίνδυνο εξάπλωσης ενός ιού που ειδικά για τους ανθρώπους από 65 ετών και πάνω (η συντριπτική πλειονότητα όσων εκκλησιάζονται, δηλαδή) μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Και ενδεχομένως αν η μεταδοτικότητα του ιού δεν ήταν τέτοια, ή συζήτηση να ήταν διαφορετική. «Αν θέλεις να ρισκάρεις και να ζήσεις επικίνδυνα, δικαίωμά σου»! Τα πράγματα αλλάζουν, όμως, όταν μπορεί να βγεις μέσα από την εκκλησία και να κολλήσεις 10 άτομα και αυτά με τη σειρά τους άλλα 10 ακόμα και πάει λέγοντας.

Είναι το σημείο που το ατομικό επηρεάζει το συλλογικό και άρα τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην προστασία του συνόλου. Δικαίωμα της εκκλησίας, των ιερέων και των πιστών να πιστεύουν ότι θέλουν. Αρκεί αυτό να αφορά αποκλειστικά την κοινότητα τους. Αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα αυτό να αφορά και όλους τους υπόλοιπους τότε το κράτος πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα… χθες!

Αναρωτιέμαι πόσοι χριστιανοί να έλαβαν τη Θεία Κοινωνία την Κυριακή που μας πέρασε. Θα έβαζα στοίχημα πως σε ολόκληρη την επικράτεια ήταν παραπάνω από 30.000. Ένας αριθμός πάνω κάτω ίδιος, δηλαδή, με όσους θα πήγαιναν την Πέμπτη στο Καραϊσκάκη ή την Κυριακή στην Τούμπα. Και όμως για τα γήπεδα η (ορθή) απόφαση ήταν να γίνουν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Το ίδιο και με τα σχολεία. Κολλάει ο πατέρας ενός παιδιού του τάδε δημοτικού σχολείου και άμεσα (και επίσης ορθά) μπαίνουν λουκέτα σε όλα τα σχολεία της περιοχής. Με την εκδρομή στους Αγίους Τόπους, ωστόσο, τα πράγματα λειτούργησαν διαφορετικά. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν άνθρωποι της εκκλησίας. Επέστρεψαν στην Ελλάδα, και πριν εκδηλώσουν τα συμπτώματα θα πρόλαβαν να πάνε στην εκκλησία τουλάχιστον μια φορά ακόμα. Για να μη μιλήσουμε για την πιθανότητα να έχουν λάβει τη Θεία Κοινωνία. Κανείς, ωστόσο, δεν σκέφτηκε (; ) το ενδεχόμενο για δύο εβδομάδες να μην λειτουργήσουν οι εκκλησίες σε συγκεκριμένες ενορίες.

Γιατί; Ερωτήθηκαν οι αρμόδιοι επιστήμονες και αποφάνθηκαν πως δεν αποτελεί κίνδυνο για την εξάπλωση του ιού; Αν ρωτήθηκαν και απάντησαν πως όλα βαίνουν καλώς, να βγουν δημόσια και να υποστηρίξουν την άποψή τους που προφανέστατα θα πρέπει να είναι ιατρικά αποδεδειγμένη με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία και δεν θα μεταφέρουν απλά τα θρησκευτικά τους πιστεύω.

Επειδή, όμως, κάτι τέτοιο δύσκολα θα έγινε, (ίσα-ίσα, σύμφωνα με πληροφορίες ακριβώς το αντίθετο έχει γίνει με πρώτο τον καθηγητή κ. Ηλία Μόσιαλο) θα πρέπει άμεσα και πριν να είναι αργά η επίσημη πολιτεία να ακουμπήσει ένα ζήτημα που για την ίδια κάνει «τζιζ». Ενδεχομένως να δυσαρεστήσει πολλούς αλλά ο παγκόσμιος συναγερμός που έχει σημάνει της επιβάλλει να δώσει ένα τέλος στον παραλογισμό.

Διότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τα θρησκευτικά πιστεύω ενός ατόμου αλλά με τη δημόσια υγεία και είναι πάρα πολύ εύκολο (παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα) να μετατραπεί η Θεία Κοινωνία σε μια υγειονομική βόμβα. Γιατί δεν μιλάμε για ένα γήπεδο, έναν κινηματογράφο, ένα θέατρο και μια συναυλία αλλά μιλάμε για μια εκκλησία, σε κάθε γειτονιά, σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε τελική ανάλυση η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει όσους δεν πιστεύουν πως αν πλυθείς με αγιασμό θα έχεις απόλυτη προστασία απέναντι στον κορονοϊό, όπως μας ενημέρωσε ο Αμβρόσιος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

50
σχόλια
 1. avatar Unexpected Opponent

  Aναγνωστες και αναγνώστριες του site , στη photo διακρίνεται το π ο τ η ρ ι ο της Z Ω H Σ των A χ ρ α ν τ ω ν του Xριστου μ υ σ τ η ρ ι ω ν , διακρίνεται το π ο τ η ρ ι ο της Z Ω H Σ του E σ φ α γ μ ε ν ο υ A ρ ν ι ο υ .

 2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (1/6) Ο Ιησούς Χριστός είπε στους φαρισαίους , που ήταν οι υποκριτές της θρησκείας στην εποχή του [7 Υποκριτές, καλά προφήτευσε για σας ο Ησαϊας, λέγοντας: 8 «Αυτός ο λαός με πλησιάζει με το στόμα τους και με τιμά με τα χείλη· η καρδιά τους, όμως, απέχει μακριά από μένα· 9 μάταια μάλιστα με σέβονται, διδάσκοντας διδασκαλίες, εντάλματα ανθρώπων».] Ματθαίο Ευαγγέλιο 15:7-9. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι οι υποκρίτες φαρισαίοι σε όλες τις εποχές δεν διδάσκουν την αλήθεια του Λόγου του Θεού και της Αγίας Γραφής αλλά αντίθετα διδάσκουν ψέματα και παραδόσεις ανθρώπινες και τις εξισόνουν με την Αγία Γραφή.
  Οι παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας δεν κάνουν σχεδόν τίποτα από αυτά που δίδαξε και ζήτησε ο Ιησούς Χριστός από τους αληθινούς μαθητές Του δηλαδή τους αληθινούς χριστιανούς.
  Για παράδειγμα ο Ιησούς ειπε [15 Και τους είπε: Πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο, και κηρύξτε το ευαγγέλιο σε όλη την κτίση. 16 Όποιος πιστέψει και βαπτιστεί, θα σωθεί· όποιος, όμως, απιστήσει, θα κατακριθεί.] Μάρκο Ευαγγέλιο 16:15-16. Οι αληθινοί χριστιανοί κηρύτουν το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και βαφτίζουν μόνο όσους πιστεύουν και έρχονται με την θέληση τους να βαφτιστούν. Οι παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας δεν θέλουν να κάνουν μαθητές του Ιησού Χριστού αλλά να έχουν οπαδούς της θρησκείας τους, για υτό και έχουν εφεύρει το νηπιοβαπτισμό.

 3. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (2/6) Αυτό που κάνουν οι παπάδες είναι παράνομο και αντίθετο στην Αγία Γραφή, και όσοι έχουν πέσει θύματα του νηπιοβαπτίσματος που έχουν εφεύρει οι παπάδες να ξέρουν ότι ενώπιων του Θεού της Αγίας Γραφής είναι ακόμα αβάπτιστοι και αν πραγματικά θέλουν να κάνουν το θέλημα του Ιησού Χριστού να βρουν μια εκκλησία που ορθοτομεί την Αγία Γραφή και διδάσκει το αληθινό Ευαγγέλιο ώστε να βαπτιστούν με την δική τους θέληση.
  Όμως όπως στο θέμα του βαπτίσματος οι παπάδες της ορθόδοξης Εκκλησίας δεν διδάσκουν την αλήθεια του Ευαγγελίου το ίδιο κάνουν και στο θέμα της κοινωνίας ή αλλιώς θείας ευχαριστίας. Ο απόστολος Παύλος μας λεει πως πρέπει να γίνεται η κοινωνία [23 Επειδή, εγώ παρέλαβα από τον Κύριο εκείνο το οποίο και παρέδωσα σε σας, ότι ο Κύριος Ιησούς κατά τη νύχτα που παραδινόταν, έλαβε άρτον, 24 και αφού ευχαρίστησε έκοψε και είπε: Λάβετε, φάγετε· τούτο είναι το σώμα μου που κόβεται για χάρη σας· αυτό να κάνετε στη δική μου ανάμνηση.
  25 Παρόμοια και το ποτήρι, αφού δείπνησε, λέγοντας: Τούτο το ποτήρι είναι η καινή διαθήκη, με βάση το αίμα μου· τούτο να κάνετε, όσες φορές πίνετε, στη δική μου ανάμνηση.
  26 Επειδή, όσες φορές αν τρώτε το άρτον τούτον, και πίνετε το ποτήρι τούτο, τον θάνατο του Κυρίου εξαγγέλλετε, μέχρι την έλευσή του. ] Α’ Κορινθίους επιστολή 11:23-26.
  Έτσι ο απόστολος Παύλος μας λέει πως οι αληθινοί χριστιανοί πρέπει να συμμετέχουν στην θεία κοινωνία κάθε φορά και ότι αυτό είναι εντολή του Ιησού Χριστού, έτσι κάνανε οι πρώτοι χριστιανοί.

 4. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (3/6) Οι παπάδες όμως ξέρουν πολύ καλά ότι οι στην πραγματικότητα οι άνθρωποι δεν πιστεύουν&πολύ ούτε και πηγαίνουν οι περισσότεροι στην ορθόδοξη εκκλησία. Αλλά αυτό τους παπάδες δεν τους νοιάζει, γιατί τους παπάδες το μόνο που τους νοιάζει είναι οι άνθρωποι να λένε ότι [ εμείς είμαστε ορθόδοξοι] και μετά να πηγαίνουν στους παπάδες για να κάνουν κάποιο γάμο, βάφτιση ή κηδεία και έτσι οι παπάδες να έχουν έσοδα. [Πράγμα που και αυτό είναι παράνομο και αντίθετο στην διδασκαλία του Ιησού Χριστού που είπε ότι τα πράγμα του Θεού είναι δωρεάν (δες Ματθαίο 10:8) και όποιος ζητά χρήματα για να κηρύξει το Λόγο του Θεού ή να κάνει μια προσευχή είναι λύκος άρπαγας (δες Ματθαίο 8:15-20)].
  Έτσι οι παπάδες δεν λένε ότι οι αληθινοί χριστιανοί πρέπει να συμμετέχουν κάθε Κυριακή στην θεία ευχαριστία.
  Όμως οι παπάδες που δεν σέβονται την Αγία Γραφή κάνουν την θεία κοινωνία με λάθος τρόπο, δηλαδή με έναν τρόπο που δεν δίδαξε ο Ιησους Χριστός και οι απόστολοι αλλά είναι ανθρώπινη και άρα ψεύτικη παράδοση. Ο απόστολος Παύλος μας λέει πως ο Ιησούς πρώτα πήρε το ψωμί το ευλογησε και το μοίρασε στους μαθητές. Και αφού τελείωσαν το ίδιο έκανε και με το κρασί. Δηλαδή ο Ιησούς Χριστός δεν πήρε ένα κουταλάκι και να πει στους μαθητές Του [ τώρα ανοίξτε το στόμα σας για να σας κοινωνήσω].
  Δηλαδή οι μαθητές του Ιησού Χριστού πήραν το ψωμί ξεχωριστά&το έφαγαν.Μετά&ξεχωριστά πήραν &το κρασί.Έτσι όσοι πιστεύουν στον Ιησού Χριστό&στο Ευαγγέλιο ακόμα&σήμερα την θεία ευχαριστία την κάνουν με τον ίδιο τρόπο.

 5. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (4/6) Δηλαδή οι μαθητές του Ιησού Χριστού πήραν το ψωμί ξεχωριστά&το έφαγαν.Μετά&ξεχωριστά πήραν &το κρασί.Έτσι όσοι πιστεύουν στον Ιησού Χριστό&στο Ευαγγέλιο ακόμα&σήμερα την θεία ευχαριστία την κάνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που την παρέδωσε ο Ιησούς Χριστός και μας το υπενθυμίζει ο απόστολος Παύλος.
  Αυτό που κάνουν οι παπάδες που με ένα κουταλάκι κοινωνάνε όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς είναι λάθος και εκρός Αγίας Γραφής. Και βεβαίως οι ανθρώπινες τελετές τους δεν έχουν καμία δύναμη να προστατεύσουν κανέναν από την μετάδωση του ιού. Γι αυτό όσοι ακολουθούν και εμπιστεύονται παπάδες για την σωτηρία της ψυχής τους κινδυνεύουν να πάθουν αυτό που είπε ο Ιησούς Χριστός για τους φαρισαίους της εποχής Του [14 Αφήσατε αυτούς· είναι οδηγοί τυφλοί τυφλών· τυφλός δε τυφλόν εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθρον θέλουσι πέσει.] Ματθαίος 15:14.
  Επίσης να πω ακόμα ότι η συμμετοχή στην θεία ευχαριστία δεν είναι κάποια μαγική τελετή που όταν συμμετέχεις ο Θεός και ο Ιησούς Χριστός με κάποιο μαγικό τρόπο θα σε πάρουν μαζί τους στον παράδεισο.
  Ο αληθινός χριστιανός που συμμετέχει στην θεία κοινωνία (που πρέπει αυτό να γίνεται κάθε Κυριακή) όταν συμμετέχει με τον τρόπο αυτό δηλώσει κάποια πράγματα . Πρώτον το κάνει για να θυμάται την θυσία του Ιησού Χριστού για τις δικές του αμαρτίες και δεύτερον για διακυρήξει στον ορατό και αόρατο κόσμο ότι περιμένει την δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού και την εκ νεκρών ανάσταση όλων των νεκρών.

 6. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (5/6) Βέβαια αν κάποιος άνθρωπος πιστεύει ότι ο Ιησούς Χριστός θα ξανάρθει και θα κρίνει ζώντες και νεκρούς πρέπει η ζωή του και η συμπεριφορά του να ταιριάζει σε άνθρωπο που περιμένει να ζήσει αιώνια με τον Ιησού Χριστό . Γιατί αν κάποιος πηγαίνει στην εκκλησία ή συμμετέχει στην θεία κοινωνία και δεν έχει μετανοήσει από τις αμαρτίες του ή ζει μέσα στο ψέμα , την ανηθικοτήτα, την αμαρτία και την πονηριά τότε όχι μόνο δεν θα σωθεί αλλά θα λάβει και μεγαλύτερη τιμωρία. Να τι μας λεει ο απόστολος Πα’υλος σχετικά [27 Ώστε, όποιος τρώει τούτον τον άρτο ή πίνει το ποτήρι τού Κυρίου με ανάξιο τρόπο, θα είναι ένοχος του σώματος και του αίματος του Κυρίου. 28 Ας δοκιμάζει, λοιπόν, ο άνθρωπος τον εαυτό του, και έτσι ας τρώει από τον άρτο, και ας πίνει από το ποτήρι. 29 Επειδή, αυτός που τρώει και πίνει με ανάξιο τρόπο, τρώει και πίνει κατάκριση στον εαυτό του, μη διακρίνοντας το σώμα τού Κυρίου. 30 Γι\' αυτό, υπάρχουν ανάμεσά σας πολλοί ασθενείς και άρρωστοι, και πεθαίνουν αρκετοί. 31 Επειδή, αν διακρίναμε τον εαυτό μας, δεν θα κρινόμασταν. 32 Αλλά, όταν κρινόμαστε, παιδαγωγούμαστε από τον Κύριο, για να μη κατακριθούμε μαζί με τον κόσμο.] Α’ Κορινθίους 11:27-32.

 7. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (6/6) Ο Λόγος του Θεού λέει ξεκάθαρα ότι υπάρχουν κάποιες αμαρτίες που ο Θεός δεν τις δέχεται . Για παράδειγμα ο Ιησούς Χριστός είπε [20 Έλεγε, μάλιστα, ότι: Αυτό που βγαίνει από μέσα από τον άνθρωπο, εκείνο μολύνει τον άνθρωπο· 21 επειδή, από μέσα από την καρδιά των ανθρώπων βγαίνουν οι κακοί συλλογισμοί, μοιχείες, πορνείες, φόνοι, 22 κλοπές, πλεονεξίες, πονηρίες, δόλος, ασέλγεια, πονηρό βλέμμα, βλασφημία, υπερηφάνεια, αφροσύνη. 23 Όλα αυτά τα πονηρά βγαίνουν από μέσα, και μολύνουν τον άνθρωπο.] Μάρκος Ευαγγέλιο 7:20-23 και αλλού ο απόστολος Παύλος λέει [9 Ή, δεν ξέρετε ότι οι άδικοι δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία τού Θεού; Μη πλανιέστε· ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε κίναιδοι ούτε αρσενοκοίτες 10 ούτε κλέφτες ούτε πλεονέκτες ούτε μέθυσοι ούτε κακολόγοι ούτε άρπαγες δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία τού Θεού. 11 Και μερικοί υπήρξατε τέτοιοι· αλλά λουστήκατε, αλλά αγιαστήκατε, αλλά δικαιωθήκατε, στο όνομα του Κυρίου Ιησού, και με το Πνεύμα τού Θεού μας.] Α’ Κορινθίους 6:9-11
  Πράγμα που και αυτό πολλοί άνθρωποι που πάνε στους παπάδες δεν τα γνωρίζουν γιατί ποτέ δεν έχουν διαβάσει οι ίδιοι της Αγία Γραφή για να ξέρουν τι είπε ο Ιησούς Χριστός για την αιώνια σωτηρία τους και οι παπάδες αντί να λένε αυτά τα πράγματα με απλά και κατανοητά λόγια για να τους καταλαβαίνει ο κόσμος αυτοί συνεχίζουν να ψάλουν κάθε Κυριακή το ίδιο τροπάριο σε μια αρχαία διάλεκτο και σχεδόν κανείς δεν τους καταλαβαίνει και οι περισσότεροι δεν τους παρακολουθούν κάν.

 8. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (1/4)Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για την σωτηρία της ψυχής τους έχω να πω πως αν κάποιος θέλει να γνωρίσει πραγματικά τον Ιησού Χριστό που ήρθε να σώσει τον κάθε άνθρωπο από την αμαρτία του και να μας χαρίσει αιώνια ζώη να πάρει μια Καινή Διαθήκη και να την διαβάσει από την αρχή μέχρι τέλους με προσοχή και ανοικτή καρδιά. Και εκεί θα συναντήσει τον Ιησού Χριστό. Αν ο άνθρωπος πιστέψει στον Ιησού Χριστό και στην ανάσταση και πει στον Ιησού Χριστό [ σώσε με τον αμαρτωλό] τότε ο Ιησούς Χριστός θα έρθει στην καρδιά αυτού του ανθρώπου και θα γίνει ο Σωτήρας του. Αν όμως ο άνθρωπος δεν μετανοήσει πραγματικά και δεν επικαλεστεί το έλεος και την σωτηρία του Ιησού Χριστού τότε αυτός ο άνθρωπος παραμένει μέσα στις αμαρτίες του και μια μέρα ο Δίκαιος Κριτής θα τον κρίνει δίκαι και θα του δώσει αυτό που του αξίζει και μάλιστα στην αιωνιότητα.
  Να θυμόσαστε αυτά τα εδάφια από την Αγία Γραφή που εξηγούν πως μπορεί να σωθεί κάποιος και να έχει την βεβαιότητα ότι είναι παιδί του Θεού και σαν παιδί Θεού έχει αιώνια ζωή.
  [30 και αφού τους έβγαλε έξω, είπε: Κύριοι, τι πρέπει να κάνω για να σωθώ;
  31 Και εκείνοι είπαν: Πίστεψε στον Κύριο Ιησού Χριστό, και θα σωθείς, εσύ και η οικογένειά σου. 32 Και του μίλησαν τον λόγο τού Κυρίου, και σε όλους, αυτούς που ήσαν μέσα στο σπίτι του.
  33 Και παίρνοντάς τους κατά την ώρα εκείνη τής νύχτας, έλουσε τις πληγές τους· και βαπτίστηκε αμέσως αυτός και όλοι εκείνοι που ήσαν μαζί του] Πράξεις Αποστόλων 16:30-31.

 9. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (2/4) Και αλλού λέει [36 Ας ξέρει, λοιπόν, ο Ισραήλ με βεβαιότητα, ότι, ο Θεός έκανε Κύριο και Χριστό, τούτον τον Ιησού, τον οποίο εσείς σταυρώσατε.
  37 Και όταν τα άκουσαν αυτά, η καρδιά τους ήρθε σε κατάνυξη, και είπαν στον Πέτρο και στους υπόλοιπους αποστόλους: Τι πρέπει να κάνουμε, άνδρες αδελφοί;
  38 Και ο Πέτρος είπε σ\' αυτούς: Να μετανοήσετε, και κάθε ένας από σας να βαπτιστεί στο όνομα του Ιησού Χριστού, σε άφεση αμαρτιών· και θα λάβετε τη δωρεά τού Αγίου Πνεύματος· 39 επειδή, η υπόσχεση είναι προς εσάς και προς τα παιδιά σας, και προς όλους εκείνους που είναι μακριά, όσους θα προσκαλέσει ο Κύριος ο Θεός μας.
  40 Και με άλλα πολλά λόγια διαμαρτυρόταν και πρότρεπε, λέγοντας: Να σωθείτε από τούτη τη διεστραμμένη γενεά.
  41 Εκείνοι, λοιπόν, αφού με χαρά δέχθηκαν τον λόγο του, βαπτίστηκαν· και προστέθηκαν εκείνη την ημέρα περίπου 3.000 ψυχές. 42 Και έμεναν σταθερά στη διδασκαλία των αποστόλων, και στην κοινωνία, και στην κοπή τού άρτου και στις προσευχές.] Πράξεις των Αποστόλων 2:36-42.
  Και [9 ότι, αν με το στόμα σου ομολογήσεις Κύριο, τον Ιησού, και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς· 10 επειδή, με την καρδιά πιστεύει κάποιος προς δικαιοσύνη, και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρία·
  11 δεδομένου ότι, η γραφή λέει: «Καθένας που πιστεύει σ\' αυτόν, δεν θα ντροπιαστεί».] Προς Ρωμαίους επιστολή 10:9-11.

 10. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (3/4) Και αλλού λέει [14 Και όπως ο Μωυσής ύψωσε το φίδι μέσα στην έρημο, έτσι πρέπει να υψωθεί ο Υιός τού ανθρώπου· 15 για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ\' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
  16 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ\' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή. 17 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού.
  18 Όποιος πιστεύει σ\' αυτόν, δεν κρίνεται· όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού τού Θεού. 19 Κι αυτή είναι η κρίση, ότι το φως ήρθε στον κόσμο, και οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φως· για τον λόγο ότι, τα έργα τους ήσαν πονηρά. 20 Επειδή, όποιος πράττει τα φαύλα, μισεί το φως, και δεν έρχεται στο φως, για να μη έρθουν σε έλεγχο τα έργα του. 21 Όποιος, όμως, πράττει την αλήθεια, έρχεται στο φως, για να φανερωθούν τα έργα του, ότι έγιναν σύμφωνα με τον Θεό.] Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:14-21.
  Εύχομαι όλοι όσοι διαβάσουν αυτά τα σχόλια μου να έχουν καταλάβει τι ακριβώς δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και είναι γραμμένο μέσα στην Αγία Γραφή για το πώς γίνεται κάποιος αληθινός χριστιανός και πως πρέπει να γίνεται η θεία κοινωνία και να θελήσουν να εμπιστευτούν τον Ιησού Χριστό για την σωτηρία τους και να θέλουν να κάνουν το θέλημα του Θεού και να φύγουν από τις ψεύτικες και ανθρώπινες παραδόσεις και τελετές των παπάδων.

 11. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (4/4) Γιατί αν θέλουμε να γνωρίσουμε την αλήθεια του Ιησού χριστού και να σωθούμε πρέπει να στεκόμαστε υπέρ της αλήθειας και δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να λέμε στους άλλους ανθρώπους τι είπε ο Ιησούς Χριστός . Τα λόγια του Ιησού Χριστού είναι ξεκάθαρα όταν είπε [34 Και αφού προσκάλεσε το πλήθος μαζί με τους μαθητές του, τους είπε: Όποιος θέλει νάρθει πίσω από μένα, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, και ας σηκώσει τον σταυρό του, και ας με ακολουθεί. 35 Επειδή, όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του, θα τη χάσει· και όποιος χάσει τη ζωή του εξαιτίας μου και εξαιτίας τού ευαγγελίου, αυτός θα τη σώσει. 36 Επειδή, τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο, αν κερδήσει ολόκληρο τον κόσμο, ζημιωθεί όμως την ψυχή του; 37 Ή, τι θα δώσει ο άνθρωπος σε ανταλλαγή τής ψυχής του; 38 Δεδομένου ότι, όποιος ντραπεί για μένα και για τα λόγια μου σ\' αυτή τη γενεά, τη μοιχαλίδα και αμαρτωλή, και ο Υιός τού ανθρώπου θα ντραπεί γι\' αυτόν, όταν έρθει στη δόξα τού Πατέρα του μαζί με τους αγγέλους.] Μάρκος Ευαγγέλιο 8:34-38.

 12. avatar Άντε γεια ρε

  Ρε ταλιμπανοι τι μας λέτε.
  Εδώ δεν θα δουμε τον θρύλο τον Θεό με την wolves γιατί μας έχουν βάλει εμπάργκο.
  Γιατί να κολλήσουμε εμείς άμα είναι έτσι. Μες στον ναό θά είμαστε. Θα μας προστατέψει ο Αγιος Καραϊσκάκης, και θα πιούμε και 5 σφηνάκια θεία κοινωνία ο καθένας.
  Θρυλε θεέ, τάνας γιε κοροναιε

 13. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

  Ιερή αποκτήνωση.

 14. avatar Ορθοδοξία – Σατανισμός = ιδιο

  πίνουμε \"το αίμα του χριστού\", περιφορά νεκρών, φύλαξη οστών, λογότυπο ο νεκρός εσταυρωμένος... για σκεφτείτε το λίγο καλύτερα

 15. avatar Κόψτε ρε σελέμηδες αριστεροί

  Τίς πορείες καί τίς συγκεντρώσεις, με τήν ίδια λογική κάτω από ένα δόγμα φανατισμού λειτουργείτε πολύ πιο επικίνδυνο καί μοχθηρό από αυτούς τούς οποίους αποκαλείτε ταλιμπάν.

  1. avatar ουγκ ουγκ ουγκ

   δηλαδη οποιος δεν ειναι αριστερος πρεπει να ειναι χριστιανοταλιμπαν και τουμπαλιν; εχετε καψει φλαντζααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! απο το πολυ προσκυνημα στα τεσσερα

 16. avatar jannis54

  Οι ασπασμοί στις εικόνες οι αποστάσεις λιγότερες του ενός μέτρου και το σάλιο είναι μεταδοτικό .
  Αμφιβάλει κανείς ??? Τι άλλο να πει κανείς για να καταλάβουν ?? Σε λίγο θα κολλήσουν τα εγγονάκια τους όταν έρθουν σε επαφή .... τι θα πουν μετά ???? ότι δεν ήταν από την εκκλησία ???

 17. avatar Ηλιθιότητα vs κοινή λογική 1-0

  Να μην εκνευρίζεστε όλοι εσείς που σας αποκαλούν χριστιανοταλιμπάν. Να στενοχωριέστε που ειστε.

  1. avatar ουγκ ουγκ ουγκ

   χαχαχαχαχαχ +100000000000000000000000 εγραψεςςςςςς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 18. avatar Πλανες..

  Ειπε σωστα πως η δημοσιογραφια ξεφυγε των οριων της και πηγε αλλου.Δηλ.εγινε φερεφωνο του συστηματος μπαινοντας σε χωρους οπου δεν εχει καμια δουλεια.Τωρα το εαν δεν με σεβεσαι και με θες σε καταστολη,οχι δεν θα σου κανω το χατιρι δεν καθομαι σπιτι,θα βγω εξω και θα φωναζω πως σκοτεινες δυναμεις κατασκευασαν τον δηθεν ιο που ξεφυγε απο μια αγορα αγριων ζωων στην κινα της μυστικοπαθειας (οπου οι κινεζοι αιωνες κακοποιουν και τρωνε τα κακομοιρα ζωακια και ξαφνικα,ουπς τους ξεφυγε κι ενας ιος)Τοσο ηλιθιοι δεν ειμαστε.Ενας λογικα σκεπτομενος ανθρωπος θα σεβαστει την αξιοπρεπεια και την ελευθερια και θα διακρινει πως ολοι εκμεταλευονται αυτον τον ιο για να μας μαντρωσουν στην φαρμα των ζωων για να κανουμε το χατηρι τους.Θα κατηγορηθω για συνομωσιολογος αλλα δεν με νοιαζει καν.Η αγνοια ειναι μεταδοτικη.Σπουδασα και νοσηλευτης και μιλαω για αυτονοηταο ερμος.Ουτε στην εκκλησια ουτε στην ιατρικη δεν εχει κανενας το δικαιωμα να βαζει χερι και να γραφει ανοησιες που εξυπηρετουν καποιους..

  1. avatar ουγκ ουγκ ουγκ

   Ο Βασιλιας των Ζώων

 19. avatar acarabbal

  Ειναι λαθος ολη η βαση του θεματος. Το προβλημα δεν ειναι η Θεια Κοινωνια. Ολοι επικεντρωνονται εκει, ενω το θεμα ειναι η συναθροιση μεσα στην εκκλησια, που ειναι ο ενας διπλα στον αλλον. Κακως κατηγορειται η Θεια Κοινωνια

  1. avatar Unexpected Opponent

   O υ δ ε π ο τ ε ακούστηκε η δημοσιεύτηκε είδηση για μετάδοση νοσηματος από τη θεία ευχαριστια , στη θεία ευχαριστια βρίσκεται ο I δ ι ο ς ο Χριστός , ο I δ ι ο ς ο Θεός , ο οποίος είναι π υ ρ κ α τ α ν α λ ι σ κ ο ν , όπως γράφει στην επιστολή προς Eβρ. o Απόστολος των εθνών . O άρτος και ο οίνος μ ε τ α β α λ λ ο ν τ α ι από το Aγιο Πνεύμα σε μ α τ ω μ ε ν ε ς σ α ρ κ ε ς του Kυριου και Θεού και Σωτήρος ημών Iησου Xριστου , είναι μ υ σ τ η ρ ι ο A σ υ λ λ η π τ ο για την Aνθρωπινη λογική , δ ε το κατανοεί το π ε π ε ρ α σ μ ε ν ο μυαλό μας . O μ ω ς από τη σ υ γ κ ε ν τ ρ ω σ η ανθρωπων - O π ο υ δ η π ο τ ε - είναι δυνατή η μετάδοση νοσημάτων .

 20. avatar Σεβασμο στην εκκλησια μας!

  Κινεζικες πρακτικες του τυπου \'ειμαι κρατος οτι θελω κανω\' δεν περνανε στην χωρα της ελευθεριας και της δημοκρατιας οπως η Ελλαδα μας την οποια δεν αγαπαμε τελικα.Γιατι αν την αγαπουσαμε,θα αγαπουσαμε πρωτα την εκκλησια της κι θα σεβομασταν τους πιστους της.Ορθως ανκοινωσε η ιερα μας συνοδος περι των θεματων!!!Τωρα αν ρουφιανοι δημοσιογρφοι μαζι με αθεους δυτικους και υγειονομικους \"υπευθηνους\" του κρατους βαζουν χερι ακομα και στην εκκλησια μας,θα το μετανιωσουν πικρα..2020 χρονια εν\"μεσω εκατομυριων ασθενειων οι ανθρωποι κοινωνανε σωμα και αιμα ΧΡΙΣΤΟΥ του θεου μας,διχως κανενα κρουσμα η\" αλλο θεμα..Ειναι δυνατον αυτος που δινει την ζωη,να την απολεσει;Η αμαθεια του Ελληνα δεν εχει ορια..Ας σταματησουμε επιτελους αυτην την παρανοια περι μετρων κατα του κατασκευασμενου αυτου ιου..Δυο τρια αυτονοητα πραγματα χρειαζονται διχως ακροτητες της δηθεν \"προστασιας των πολιτων\".ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ;Οχι βεβαια,απλα μας μισει και βρισκεται απεναντι και οχι διπλα στον πολιτη.Απλους κανονες υγιεινης χρειαζονται οπως σε καθε μικροβιο και ιο και οπως ισχυει χρονια τωρα,ψυχραιμια και επαναλειτουργια των δραστηριοτητων και της καθημερινοτητας μας,προσοχη σε επαφες με ηδη προσβεβλημενα ατομα και οτι υπαρχει ηδη στα πρωτοκολλα.Μητε η αστυνομικη καταστολη,το να κλειστουμε στα σπιτια,να ζουμε με ενα φοβο βλεποντας τηλεοραση.Αυτα ειναι Σταλινικες,Χιτλερικες,Κινεζικες πρακτικες και δεν εχουν σχεση με πολιτισμο,σεβασμο των ανθρωπινων δικαιωματων.

  1. avatar Eυαγγελιον Iωαννου

   ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν , ὁ π ι σ τ ε ύ ω ν εἰς ἐ μ ὲ ἔχει ζ ω ὴ ν α ἰ ώ ν ι ο ν .
   ἐ γ ώ ε ἰ μ ι ὁ ἄρτος τῆς ζ ω ῆ ς .
   οἱ πατέρες ὑμῶν ἔφαγον τὸ μάννα ἐν τῇ ἐρήμῳ καὶ ἀπέθανον ·
   o ὗ τ ό ς ἐ σ τ ι ν ὁ ἄρτος ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβαίνων , ἵνα τις ἐξ α ὐ τ ο ῦ φάγῃ καὶ μ ὴ ἀποθάνῃ .
   ἐ γ ώ ε ἰ μ ι ὁ ἄρτος ὁ ζ ῶ ν ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς · ἐ ά ν τις φάγῃ ἐκ τ ο ύ τ ο υ τοῦ ἄρτου , ζ ή σ ε τ α ι εἰς τὸν α ἰ ῶ ν α . καὶ ὁ ἄρτος δὲ ὃν ἐ γ ὼ δώσω , ἡ σ ά ρ ξ μ ο ύ ἐ σ τ ι ν , ἣν ἐ γ ὼ δώσω ὑπὲρ τῆς τοῦ κόσμου ζ ω ῆ ς .

   1. avatar Eυαγγελιον Iωαννου

    Ἐμάχοντο οὖν πρὸς ἀλλήλους οἱ Ἰουδαῖοι λέγοντας · πῶς δύναται ο ὗ τ ο ς ἡμῖν δοῦναι τὴν σάρκα φαγεῖν ; εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς · ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν , ἐ ὰ ν μ ὴ φάγητε τὴ σάρκα τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου καὶ πίητε αὐτοῦ τὸ αἷμα , ο ὐ κ ἔχετε ζ ω ὴ ν ἐν ἑαυτοῖς . ὁ τρώγων μου τὴ σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἔχει ζ ω ὴ ν αἰώνιον , καὶ ἐ γ ὼ ἀ ν α σ τ ή σ ω αὐτὸν ἐν τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ . ἡ γὰρ σ ά ρ ξ μου ἀ λ η θ ῶ ς ἐ σ τ ι β ρ ῶ σ ι ς , καὶ τὸ αἷμά μου ἀ λ η θ ῶ ς ἐ σ τ ι π ό σ ι ς . ὁ τρώγων μου τὴ σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐ μ ο ὶ μ έ ν ε ι , κἀγὼ ἐν αὐτῷ .

  2. avatar οταν ομως κατι σου τυχει

   τρεχεις και φωναζεις ῾που ειναι το κρατος;῾, ῾που ειναι η κρατικη βοηθεια῾;. Δηλαδη, και δεν θελεις το κρατος να σου υποβαλει νομους και κανονες, αλλα και να ειναι αρωγος και να σε ξελασπωνει....και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο.. Ωραια λογικη....Δυο μετρα και δυο σταθμα.

  3. avatar Άσε ρε

   Που δεν είσαστε πιστοί ευπιστοι είστε. Από πότε η προκαταληψεις σας είναι υπεράνω της λογικής?
   Που θα μας πεις και αριστερούς.
   ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ κκε μλ κκε λμ και όλα τα αριστερά σχήματα, να παν να κοινωνηθουν μαζί με τους χριστιανοταλιμπαν.

  4. avatar advouk7

   Βγείτε όλοι στους δρόμους, φιλήστε τον πλησίον σας άφοβα, μην ακούτε τους επιστήμονες και ο παράδεισος σας περιμένει. Ιδίως αν είστε συνταξιούχοι...

  5. avatar nos7

   σεβασμος και στους μη χριστιανους αγαπητε!!!

  6. avatar Αρης…….

   Μαλλον δεν διαβασατε ποτε την Αγια γραφη που αναφερει πολυ καθαρα σε πολλα εδαφια οτι η Αληθινη χριστιανοι το τονιζω η ΑΛΗΘΙΝΗ θα πρεπει να σκεφτονται τον πλησιο τους να αγαπανε τον πλησιο τους και ολα αυτα δεν τα κανει η ορθοδοξια..με πεισμα βαζει σε κίνδυνο τους πιστους της......

   1. avatar Unexpected Opponent

    Aναγνωστες και αναγνώστριες του site , τις λέξεις \" αληθινοί χριστιανοί \", τις χρησιμοποιούν οι ανηκοντες στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά .

  7. avatar ουγκ ουγκ ουγκ

   οταν λεω λοιπον οτι το αρθρο απευθύνεται σε λογικα σκεπτομενα όντα και οχι σε ομιλούντες αυσταλοπυθικούς βλεπετε ποσο δίκιο έχω. ηδη μεσα σε λιγη ώρα βγήκαν Ταλιμπαν, συγνώμη λάθος, πιστοί μεσαιωνιστές ηθελα να πω, και διαρρηγνύουν τις εγκεφαλικές τους συνάψεις ωρυόμενοι για την άδικη και κατάπτυστη επίθεση στην επιστήμη, πω πάλι λάθος στην πίστη ηθελα να πω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει