Ο Βασίλης Σταμούλης είναι ένας ακόμη ταλαντούχος νέος με προσόντα που θα αναγκαστεί να φύγει από την Ελλάδα για να ακολουθήσει το όνειρό του.

Ο 29χρονος σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έκανε το μεταπτυχιακό του στο Poilitecnico di Milano (Master in Transportation and Automobile Design) γιατί, όπως λέει, πάντα του άρεσε το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το portfolio του με σκοπό να βρει μια δουλειά στην Ευρώπη.

Ο λόγος που τον φιλοξενεί σήμερα το newsbeast.gr είναι το project που δημιούργησε. Όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες, ο 29χρονος δημιούργησε (μόνος του, χωρίς δηλαδή να έρθει σε επαφή με τη Mercedes) το μοντέλο Narcissus. Πρόκειται, όπως αναφέρει για ένα νέο μοντέλο, όπως εκείνος το οραματίζεται.

Το όνομα του μοντέλου είναι έμπνευση από την αρχαία ελληνική μυθολογία μιας και ο Νάρκισσος έμεινε γνωστός μέχρι και σήμερα για την απαράμιλλη ομορφιά του. Όπως περιγράφει μάλιστα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διακρίνεται από τις έντονες και δυναμικές γραμμές του, καθώς και τον συμπαγή όγκο του. Είναι αρκετά επιθετικό στο εμπρόσθιο τμήμα και πιο κομψό αλλά και επιθετικό στο πίσω μέρος. Λιτό και μοντέρνο στο εσωτερικό, στο οποίο κυριαρχεί η συμμετρία. Ο Βασίλης Σταμούλης σύντομα θα επικοινωνήσει και με την εταιρεία προκειμένου να τους δείξει τη δουλειά του.

– Μίλησε μας για το συγκεκριμένο project
«Βρίσκομαι στην Ελλάδα και φτιάχνω το portfolio μου. Πρόκειται για μία συλλογή με διάφορα έργα και το βιογραφικό μου. Ένας που ασχολείται με τέχνες, καλό είναι να διαθέτει ένα portfolio για να βρει μια δουλειά κάπου στην Ευρώπη. Δεν είχα καμία επαφή με την Mercedes, ανεξάρτητα από το αν θα προωθήσω την ιδέα μου και σε αυτούς».

– Αναφέρεσαι λέγοντας να βρεις μια δουλειά, κάπου στην Ευρώπη. Θέλεις να φύγεις από την Ελλάδα;
«Δεν θέλω να φύγω. Απλά, πρέπει να φύγω. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκομαι και το απολαμβάνω. Μου αρέσει η Αθήνα, είμαι τόσα χρόνια εδώ αλλά θα πρέπει αναγκαστικά να πάω έξω να βρω κάποια δουλειά πάνω σε αυτό το αντικείμενο».

– Γιατί επέλεξες να δημιουργήσεις ένα project για τη Mercedes;

«Γιατί η συγκεκριμένη μάρκα εκφράζει κυρίως την πολυτέλεια και το target group της απευθύνεται σε πολύ μεγάλες ηλικίες, άνω των 50 αθροιστικά. Αντίθετα, οι ανταγωνιστές όπως η BMW απευθύνονται λίγο περισσότερο στο νεανικό κοινό. Οπότε, ήθελα να δημιουργήσω ένα μοντέλο της Mercedes που μπορεί να μειώσει το target group της εταιρείας κατά δέκα χρόνια. Βέβαια, νομίζω, δεν μπορεί να μειωθεί και πάρα πολύ γιατί ένας 20χρονος δεν θα αγοράσει τέτοιου τύπου αυτοκίνητο».

– Πόσο καιρό σου πήρε να σχεδιάσεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο;
«Δούλευα περίπου ένα μήνα. Δεν ήταν μόνο η σχεδίαση, χρειάστηκε να κάνω και μελέτη».

– Είναι το πρώτο μοντέλο που σχεδίασες;
«Έχουμε φτιάξει και μία Porsche στο Μιλάνο».

– Σκοπεύεις να φύγεις σύντομα από την Ελλάδα;
«Ναι, τον Ιανουάριο πάω στο Μόναχο».

– Έχεις βρει κάποια δουλειά εκεί;
«Όχι, απλά έχω βάση εκεί. Μένει μόνιμα ο αδερφός μου, ο οποίος εργάζεται εκεί. Οπότε κι από εκεί θα ψάχνω για δουλειά».

Δείτε τις φωτογραφίες από την προσωπική του δουλειά (το μοντέλο είναι δημιουργία του, δεν υπάρχει στην Mercedes)

Δείτε εδώ το δημιούργημά του