Σε εξέλιξη είναι οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, που βρίσκονται έως τις 12 σε στάση εργασίας ενάντια σε συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Αυτή την ώρα, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται συγκεντρωμένα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στη Βασιλίσσης Σοφίας. Το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής διαδηλώνει έξω από τη Βουλή, από την πλευρά επίσης της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου υπάρχει και αστυνομική παρουσία.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητεί, μεταξύ άλλων, την απόσυρση συγκεκριμένων διατάξεων, καθώς όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «η κυβέρνηση εκχωρεί αρμοδιότητες των ΟΤΑ Α’ Βαθμού σε ιδιώτες (τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες δόμησης) άμεσα ή έμμεσα», ενώ αντιδρά στην υποχρέωση των επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ να μην μετακινηθούν από τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων πριν να συμπληρωθούν επτά χρόνια. 

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος