Μειωμένες είναι τις τελευταίες 24 ώρες οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, 73 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος από χθες το πρωί (Τρίτη 3/3) έως σήμερα το πρωί (Τετάρτη 4/3) αποβιβάστηκαν 41 πρόσφυγες και μετανάστες στο Φαρμακονήσι και 32 στην Κω. Επίσης δεν υπήρξε καμία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος σημείωναν πως η μείωση οφείλεται στις καιρικές συνθήκες καθώς επικρατούν νότιοι άνεμοι που δεν επιτρέπουν το «ταξίδι» με φουσκωτές λέμβους από τις τουρκικές ακτές προς τα ελληνικά νησιά αλλά και στην αύξηση των περιπολιών από σκάφη του ΛΣ, του Πολεμικού Ναυτικού και της Frontex.

Σημειώνεται πως η Frontex έκανε δεκτό το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ενεργοποίηση των ομάδων ταχείας επέμβασης. Σύμφωνα με πληροφορίες από πλευράς Λ.Σ. έχει ζητηθεί η αποστολή από τα κράτη-μέλη της Frontex επιπλέον πλωτών σκαφών, αεροσκαφών και συστημάτων επιτήρησης συνόρων.