Μέχρι το μεσημέρι περιμένουμε τα αποτελέσματα για πέντε δείγματα, σχετικά με τον κορονοϊό, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ Ανδρέας Μεντής.

«Σήμερα είδαμε μία μικρή αύξηση των δειγμάτων αλλά όχι κάτι τόσο συνταρακτικό. Θα δούμε και τις επόμενες ημέρες» είπε ο κ. Μεντής. Όπως εξήγησε, δεν πρόκειται για δείγματα από τη Θεσσαλονίκη, καθώς η πόλη έχει το δικό της εργαστήριο στο Αριστοτέλειο. «Συνήθως έχουμε από την Αθήνα και τη Νότια Ελλάδα» πρόσθεσε, «θεωρητικά είναι από ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει, αλλά δεν έχουμε το πλήρες ιστορικό. Ωστόσο τα δείγματα έχουν έρθει με την έγκριση του ΕΟΔΥ κι έτσι μας έρχονται ως ύποπτα. Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερα και περιμένουμε άλλο ένα, έως το μεσημέρι θα έχουμε αποτέλεσμα».

Πρέπει να φοβόμαστε τον κορονοϊό όσο φοβόμαστε την εποχική γρίπη, κάτι τέτοιο είναι και ο νέος ιός, εξήγησε.

Δεν υπάρχει λόγος κανείς να αγοράζει μάσκες αυτή τη στιγμή, όποιος βήξει ή έχει πυρετό είναι πολύ πιθανότερο να έχει γρίπη παρά κορονοϊό, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν είναι πιθανό να υπάρχουν ασθενείς του ιού στην Ελλάδα και να μην το γνωρίζουν, ο κ. Μεντής είπε πως είναι πολύ χαμηλή πιθανότητα αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει τελείως επειδή ο ιός παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και σε κάποιους δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα.