«Φτάνει πια το κρυφτό, ήρθε η ώρα να μας αντιμετωπίσει», λένε οι κτηνοτρόφοι απευθυνόμενοι στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για τις 10 Νοεμβρίου, στα Τέμπη, ανανέωσαν το «ραντεβού» τους οι κτηνοτρόφοι της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για σειρά ζητημάτων, με πλέον πρόσφατο το νέο φορολογικό καθεστώς, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρης Καμπούρης.

«Δεν αποκλείουμε να κλείσει ακόμα και ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο, κόβοντας έτσι τη χώρα στα δύο» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, οι κτηνοτρόφοι καλούν εκ νέου τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη να παρευρεθεί στα Τέμπη και να συζητήσει μαζί τους, με τον κ. Καμπούρη να σημειώνει: «φτάνει πια το κρυφτό, ήρθε η ώρα να μας αντιμετωπίσει».

Μετά και την τελευταία «κακή» πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης που έλαβαν οι κτηνοτρόφοι, σύμφωνα με την ΠΕΚ, ο κ. Καμπούρης δήλωσε: «καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε το νέο πλήγμα σε βάρος του κλάδου και ζητούμε άμεσα την παρέμβαση του πρωθυπουργού και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων».

Διευκρίνισε δε, ότι η ΠΕΚ ζητά συνάντηση με τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση στον κλάδο και να «φέρουν τα θέματα προς συζήτηση στη Βουλή».

Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τις «κακές» πληρωμές που λαμβάνουν, για το θέμα των βοσκοτόπων, ενώ υποστηρίζουν ότι το ποσό που έλαβαν ορισμένοι ως επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο, καταγράφεται συρρικνωμένο ως 35%.