Τα ίχνη ενός υπηκόου Αλβανίας, ονόματι M.N., ο οποίος διέμενε και εργαζόταν στο Φραγκοκάστελο Σφακίων στην Κρήτη, έχουν εξαφανιστεί από τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου του 2017. Ήταν η τελευταία φορά τότε που ο M. μίλησε με τον αδερφό του A. ο οποίος εξιστορεί στο Flashnews.gr τι έχει συμβεί κάνοντας λόγο για αρπαγή και δολοφονία του αδερφού του.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Σύμφωνα με τον A., την τελευταία μέρα που είχε μιλήσει με τον 26χρονο τότε, αδερφό του στο τηλέφωνο, του είχε πει ταραγμένος ότι είχε μαλώσει με τον συγκάτοικό του, επίσης υπήκοο Αλβανίας, γιατί ο M. είχε δανείσει ένα σημαντικό ποσό στον συγκάτοικο και εκείνος δεν το είχε επιστρέψει ποτέ. Όπως υποστηρίζει ο Α. ο αδερφός του σε εκείνο το τηλεφώνημα του είχε πει ότι ο συγκάτοικός του χρησιμοποιούσε τα λεφτά σε τζόγο και ότι ασχολείτο με παράνομες δραστηριότητες.

Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία. Από τότε ο M. δεν ξαναέδωσε κανένα σημείο ζωής, παρόλο που μέχρι τότε επικοινωνούσε συχνά με τον αδερφό του. Οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας κι αν έγινε έπεσε στο κενό καθώς το τηλέφωνο ήταν κλειστό και το messenger απενεργοποιημένο.

Για τον λόγο αυτό, ο A., τηλεφώνησε στα τέλη Σεπτέμβρη στον συγκάτοικο του αδερφού του για να τον ρωτήσει τι είχε συμβεί και δεν μπορούσε να βρει τον Martin. O συγκάτοικος του είπε ότι ο αδερφός του είχε συλληφθεί στο Ρέθυμνο. Ο A. επικοινώνησε με έναν ξάδερφό του στο Ρέθυμνο ο οποίος πήγε στην αστυνομία και ρώτησε αν είχε συλληφθεί ο M.N. παίρνοντας την απάντηση ότι κανείς με αυτό το όνομα δεν έχει συλληφθεί.

Μόλις ο A. το είπε αυτό στον συγκάτοικο κατηγορώντας τον ότι του είπε ψέματα, ο συγκάτοικος επέμεινε ότι ο αδερφός του είχε συλληφθεί απλώς είχε δώσει ψεύτικο όνομα στις αρχές. Όταν τον ρώτησε πού βρίσκονταν τα έγγραφα του αδερφού του, ο συγκάτοικος υποστήριξε ότι δεν ήξερε γιατί δεν έμεναν μαζί τους τελευταίους 2 μήνες πριν εξαφανιστεί. (Σε μεταγενέστερο χρόνο, ωστόσο ο συγκάτοικος είπε στον A. ότι τα έγγραφα, διαβατήριο, ταυτότητα και κάρτα ανάληψης τα είχε πετάξει στα σκουπίδια γιατί φοβόταν ότι η αστυνομία θα συνελάμβανε και τον ίδιο για εμπλοκή του στην υπόθεση που είχε οδηγήσει τον Μ. στην υποτιθέμενη σύλληψη).

Ο A. παρόλο που προσπάθησε να έρθει στην Ελλάδα από την Αλβανία για να δει από κοντά τι έχει συμβεί με τον αδερφό του, δεν τα κατάφερε καθώς το 2010 είχε φύγει από την Ελλάδα με διοικητική απέλαση οπότε δεν μπορούσε να επιστρέψει στη χώρα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.

Όταν τελικά κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2019, ξανασυναντήθηκε με τον συγκάτοικο του αδερφού του και στη συνέχεια πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων όπου δήλωσε την εξαφάνιση του M. ενώ στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε και ο συγκάτοικος που κρατήθηκε για λίγο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Παράλληλα, ο A. τις ημέρες που βρισκόταν στα Χανιά, ρώτησε και άλλους ανθρώπους στο Φραγκοκάστελο για να μάθει αν γνώριζαν κάτι.

Πλέον όντας ο ίδιος πεπεισμένος ότι ο αδερφός του έχει δολοφονηθεί υπέβαλε τον περασμένο Οκτώβριο μήνυση και αναφορά στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου για αρπαγή και ανθρωποκτονία του M.N., ζητώντας την ποινική δίωξη του αυτουργού ή των αυτουργών.

Το γεγονός ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη στιγμή της εξαφάνισης κάνει δύσκολη τη στοιχειοθέτηση και εξιχνίαση της υπόθεσης για την οποία διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και έχει προχωρήσει και σε σχηματισμό δικογραφίας.

Όσα κατήγγειλε στο Flashnews.gr o A. περιγράφονται επίσης και στη μήνυση που έχει καταθέσει στην εισαγγελία Ρεθύμνου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.