Εντόπισαν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ που ανήκουν σε 514.081 νεκρούς

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία από τον έλεγχο των μητρώων


ΕΛΛΑΔΑ
13:05
30/10/2013
Εντόπισαν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ που ανήκουν σε 514.081 νεκρούς
1
loading

Άμεσα αποτελέσματα προκύπτουν από την ένταξη όλων των δήμων της χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο, έργο που ολοκληρώνεται εντός των ημερών.

Ήδη, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο έλεγχος των μητρώων του υπουργείου Εργασίας ανέδειξε 514.081 καταγραφές ΑΜΚΑ που ανήκαν σε άτομα που έχουν αποβιώσει, αλλά συνέχιζαν να διατηρούν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Ταυτόχρονα και σε άλλα ληξιαρχεία εκτός του Δήμου Αθηναίων παρατηρείται αυξημένος αριθμός ετεροχρονισμένων δηλώσεων γεννήσεων (γεννήσεις που πραγματοποιήθηκαν εκτός μαιευτηρίων και δηλώθηκαν μήνες ή και χρόνια μετά).

Συγκεκριμένα από τον Μάιο έως και σήμερα εντοπίστηκαν 88 ετεροχρονισμένες καταγραφές στο ληξιαρχείο Πάτρας, 73 στο Ρίο, 33 στα Τρίκαλα, 29 στο Αγρίνιο, 24 στη Χαλκίδα, έναντι 28 στο ίδιο χρονικό διάστημα στο ληξιαρχείο της Αθήνας.

Πάντως, διασταυρωμένοι και καθολικοί έλεγχοι σε όλα τα αρχεία των δημοσίων υπηρεσιών που αφορούν τους πολίτες θα μπορέσουν να εφαρμοστούν μόνο μετά την εφαρμογή του Εθνικού Ληξιαρχείου-Μητρώου Πολιτών, έργο κόστους 42 εκατ. ευρώ που ωστόσο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2014.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar laros

    Ψαξτε και θα βρειτε οτι δεν φανταζεστε . Αναζητειστε και τους δημοσιους υπαλληλους που συνηργησαν !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει