Ο Μιχάλης Σεΐτης με τις διεθνείς διακρίσεις του έχει κάνει περήφανους τους Έλληνες και τη χώρα μας αμέτρητες φορές. Δυστυχώς τον Ιούνιο του 2013, ένα τροχαίο ατύχημα είχε ως συνέπεια να χάσει το δεξί του πόδι.

Ωστόσο, ο κορυφαίος αθλητής δεν το έβαλε κάτω. Με δύναμη ψυχής, αμέτρητη θέληση  και τεράστια αγάπη για τον αθλητισμό αντιμετώπισε την κατάσταση και αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η μέρα του ατυχήματος ήταν η τυχερή του μέρα, καθώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ χειρότερα. Λόγια τα οποία μπορούν να μας διδάξουν ότι όταν αγαπάς κάτι πρέπει να συνεχίζεις να το κυνηγάς και να αποτελέσουν κίνητρο για όλους όσους θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο Μιχάλης Σεΐτης έκανε πράξη τα λόγια του αφού συνέχισε τον αθλητισμό. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 έκανε δύο παγκόσμια ρεκόρ. Το 2017 κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου παραολυμπιονικών στο Λονδίνο στα 400μ και το ασημένιο στα 200μ, ενώ το 2019 το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Ντουμπάι.

Η Εθνική Τράπεζα αναγνωρίζει την συμβολή του κορυφαίου Έλληνα αθλητή του στίβου και κάτοχο παγκόσμιων ρεκόρ και τάσσεται στο πλευρό του για να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του, υποστηρίζοντας την προσπάθειά του και επιβραβεύοντας την αφοσίωσή του στην επίτευξη του στόχου του.

Η υποστήριξη της τράπεζας που ξεκινάει από τις 5 Φεβρουαρίου 2020 έως τις 5 Φεβρουαρίου του 2021 έχει ως σκοπό την αναγνώριση της σημασίας του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι», ως πυλώνων προαγωγής του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Εθνική Τράπεζα στηρίζει διαχρονικά τον αθλητισμό και τις πολιτισμικές αξίες που εκφράζει το αθλητικό ιδεώδες, ενισχύει διαχρονικά αθλητικές διοργανώσεις, ομοσπονδίες, ομάδες και αθλητές, που προωθούν το κύρος της χώρας διεθνώς και εξυψώνουν το αίσθημα υπερηφάνειας όλων των Ελλήνων.

Η επιλογή του Μιχάλη Σεΐτη δεν θα μπορούσε να εκφράζει αυτό το συναίσθημα καλύτερα καθώς πρόκειται για έναν αθλητή πρότυπο για όλους μας, που μας διδάσκει να κυνηγάμε τα όνειρά μας και να μην το βάζουμε κάτω. Πέρα από τις αθλητικές του διακρίσεις, αποτελεί για όλους μας και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά σύμβολο και ζωντανό εκφραστή της ιδέας ότι με δύναμη ψυχής, θέληση και  προσήλωση στο στόχο είμαστε ικανοί να πετύχουμε τα πάντα.

Η Εθνική Τράπεζα θα συνεχίσει να συμβάλλει σε δράσεις και πρωτοβουλίες προς όφελος τόσο του αθλητισμού, όσο και της κοινωνίας ευρύτερα.