Να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι το υπουργείο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΚΕΔΚΕ προτείνει ο Νικήτας Κακλαμάνης μετά τη ρήξη κυβέρνησης-ΠΟΕ-ΟΤΑ με επίκεντρο την καταβολή εκλογικού επιδόματος στους εργαζόμενους στους Δήμους.

Η ρήξη «θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και την μετέπειτα εφαρμογή του Καλλικράτη, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου είναι οι εργαζόμενοι στους Δήμους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος της Αθήνας.

Προτείνει την τριμερή συνάντηση αντί της «λύσης» των δικαστηρίων, όπως αναφέρει, κάτι που « πρέπει να χρησιμοποιείται από όλους μας με μεγάλη φειδώ», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Κακλαμάνη.

Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για το Σαββατοκύριακο, ημέρες σημαντικές για τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών καθώς υπό κανονικές συνθήκες οι δήμοι μένουν ανοιχτοί ώστε να προμηθεύονται οι υποψήφιοι τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Εντωμεταξύ σήμερα αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.