Το έργο του Μπέρτολτ Μπρέχτ «Η πτωτική άνοδος του Αρτούρου Ούι» μια δραματική παραβολή του Γερμανού δραματουργού για τον Αδόλφο Χίτλερ, τις συνθήκες γέννησης, ανόδου αλλά και της μοιραίας ανάσχεσης του ναζισμού, παρακολούθησε χθες το βράδυ στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου του ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παράσταση του έργου – το οποίο, όπως είπε στη διάρκεια του διαλείμματος στον διευθυντή του θεάτρου κ.Γιάννη Βούρο και τα μέλη του Δ.Σ που τον συνόδευαν, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε ένα από τα …500 ανεβάσματα του Στο ιστορικό θέατρο που ίδρυσε ο Μπ.Μπρέχτ στο Βερολίνο – το Μπερλίνερ Ανσάμπλ, πριν από πολλά χρόνια.

Ο κ. Παπούλιας χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της απόλυτα σύγχρονης (παρότι γράφτηκε πριν 72 ακριβώς χρόνια) μπρεχτικής αλληγορίας, ενώ στο τέλος της παράστασης ανέβηκε στη σκηνή, όπου είχε ολιγόλεπτη συνομιλία και φωτογραφήθηκε με τον πολυμελή θίασο.