Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην κοιλάδα των Τεμπών

Μόλις διασχίζεις την γέφυρα έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα μοναδικό σκηνικό - Δείτε τις φωτογραφίες


ΕΛΛΑΔΑ
7:00
08/02/2020
Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην κοιλάδα των Τεμπών
1
loading

Στη φημισμένη κοιλάδα των Τεμπών ανάμεσα από τον Όλυμπο και την Όσσα και περίπου στο κέντρο βρίσκεται η γνωστή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ένα σημείο όπου οι διερχόμενοι κάνουν στάση για να προσκυνήσουν στο ναό και στο θαυματουργό αγίασμα της Αγίας Παρασκευής.

Αλλά και να διασχίσουν την κρεμαστή γέφυρα, το πέρασμα της οποίας είναι μία μοναδική εμπειρία, λόγω το σημείου που βρίσκεται. Και καθώς οι ταξιδιώτες φτάνουν στο τέλος της γέφυρας έρχονται αντιμέτωποι με ένα υπέροχο σκηνικό, τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας.

Ο Ναός της Αγίας Παρασκευής χτίστηκε περίπου το 1910 από τον Ο.Σ.Ε. με τη χρηματοδότηση των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες οι οποίοι συρρέουν να προσκυνήσουν στη διάρκεια του χρόνου.

Δίπλα στην εκκλησία βρίσκεται μία μικρή σπηλιά, όπου αναβλύζει αγίασμα από το βράχο. Το σκηνικό μέσα στη σπηλιά η οποία ίσα που χωράει ένα άτομο, προκαλεί δέος στον προσκυνητή. Το σκοτάδι και ο ήχος από τις σταγόνες που κυλούν δημιουργεί μία μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Antoniss17

    Το χαλί με το γιουσουρούμ πριν την γέφυρα τα σουβλάκια και τα καφέ τις αναγγελίες από τα μικρόφωνα για το καλύτερο σουβλάκι τις εκπληκτικές τιμές για το αγίασμα σε μπουκαλάκι Και το σκουπιδαριό γύρο από το ποτάμι δεν τα βλέπω στο δημοσίευμα.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει