«Μία από τις πρώτες προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Αστυνομίας. Σήμερα, υλοποιούμε αυτή τη δέσμευση με 1.500 νέους ειδικούς φρουρούς που πλέον βρίσκονται στους δρόμους. Δίπλα στους πολίτες», αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter.

Στην ίδια ανάρτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται σε φωτογραφία με άνδρες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία και το μήνυμα «Σήμερα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας με 1.500 νέους ειδικούς φρουρούς. Το είπαμε. Το κάναμε».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρες ερωτήσεις της αρμοδιότητάς του είχε κάνει γνωστό ότι οι ομάδες ΔΙΑΣ θα ενισχυθούν με ειδικούς φρουρούς και έτσι θα αυξηθούν κατά 50% οι περιπολίες.

«Στο πλαίσιο του νέου σχεδίου αστυνόμευσης της Αττικής τοποθετούνται χίλιοι διακόσιοι επιπλέον νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί στις ομάδες ΔΙΑΣ και αυτό σημαίνει ότι οι περιπολίες στην Αττική θα αυξηθούν κατά 50%», είχε αναφέρει ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Κλέωνα Γρηγοριάδη.