ΟΤΕ: Μηνύσεις για παρεμπόδιση εργαζομένων να μπουν σε κτίρια και καταστήματα κατά τη διάρκεια απεργίας

«Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας»


ΕΛΛΑΔΑ
19:21
07/01/2020
ΟΤΕ: Μηνύσεις για παρεμπόδιση εργαζομένων να μπουν σε κτίρια και καταστήματα κατά τη διάρκεια απεργίας
24
loading

Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου προχωρά ο ΟΤΕ «για να αντιμετωπίσει το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου.

Παράλληλα, δηλώνει πως η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών - περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΤΕ, το νέο προεδρείο της ΟΜΕ - ΟΤΕ ανακοίνωσε απεργία «πρωτοφανούς διάρκειας τριών εβδομάδων, εν μέσω εορταστικής περιόδου, προκειμένου να πιέσει καταστάσεις και να επιβάλλει όρους που θα φέρουν τον ΟΤΕ 20 χρόνια πίσω, σε ένα μοντέλο που η εταιρεία έχει αφήσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν».

Από τις 21/12/19, που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ - ΟΤΕ, συνεχίζει η διοίκηση του ΟΤΕ, οι συνδικαλιστές προσπαθούν να επιβάλλουν με εκβιαστικό τρόπο την απεργία στους εργαζομένους κι έτσι παρατηρούνται φαινόμενα αποκλεισμού κτιρίων και καταστημάτων της εταιρείας και παρεμπόδισης εργαζομένων να εισέλθουν στους χώρους για να εργαστούν.

Αν και έγιναν επανειλημμένα συστάσεις, τόσο από την εταιρεία όσο και από την αστυνομία, για συμμόρφωση, το φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Η εταιρεία δηλώνει ότι:

 • Όπως σέβεται το δικαίωμα στην απεργία, θα διαφυλάξει το δικαίωμα των εργαζομένων που επιθυμούν να εργαστούν, έχοντας ήδη καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
 • Η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών-περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.
 • Η τακτική αυτή αναγκάζει, όσους εργαζόμενους επιθυμούν να εργαστούν, να υποστούν οικονομική ζημία και τους στερεί το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας επιλογής.
 • Η παρεμπόδιση των εργαζομένων που θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα να εργαστούν είναι αντιδημοκρατική και υποβαθμίζει τον ΟΤΕ και την χώρα μας.

ΟΜΕ - ΟΤΕ: «Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας»

Ωστόσο, νωρίτερα, η ΟΜΕ - ΟΤΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, δήλωσε πως «η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας μέχρι την τελική μας δικαίωση» επισημαίνοντας πως «σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι απέκρουσαν τις απεργοσπαστικές προσπάθειες της διοίκησης και με αξιοπρέπεια έστειλαν το μήνυμα πως στον ΟΤΕ δεν είναι δουλοπάροικοι».

Τέλος, η ΟΜΕ ΟΤΕ δηλώνει πως θα συνεχίσει και αύριο έξω από τα κτίρια να ενημερώνει την κοινωνία για το δίκαιο των αιτημάτων της.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

24
σχόλια
 1. avatar Νικος χασαπης

  Πιάστε τους συνδικαληστές και λιανιστε τους τι μυνησεις κατά υπευθύνων και πράσινα άλογα . Απολύσεις τώρα να βάλουν μυαλό τα κομμουνια

 2. avatar 21.

  Τι παλιοκοσμος γίναμε τελικά μας αρέσει να απολυθούν οι διπλανοί,μας άνθρωποι με οικογένειες για να πάρουμε λίγο χαρά εκεί μας κατέληξαν όλοι αυτοί που ψηφίζαμε τοσα χρόνια αυτό τούς συμφέρει και αυτό έκαναν ξυπνά Ελλάδα αλληλεγγύη και ανθρωπιά μας απέμεινε τίποτα άλλο....

 3. avatar Xen

  Η απεργία έχει μεγάλη συμμετοχή και μηδέν προβολή από τα ΜΜΕ. Ύποπτο; επίσης πρωτοφανές στο ρεπορτάζ να υπάρχει μόνο η πλευρά της διοίκησης και τίποτα για τα αίτια της απεργίας.

 4. avatar Απεργία ΔΕΗ συμμετοχή 6%, Μετρό 3% , κλείσανε τις πόρτες γιατί και εδώ 10% θα ήτανε

  Εργατοπατερία απο άεργους απατεώνες που κλείνουν με αυτοκίνητα τις πόρτες γιατί οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη και θέλουν να δουλέψουν.

 5. avatar Εβρίτης

  Συνεχίστε έτσι και θα χάσετε και τους τελευταίους πελάτες που σας έχουν απομείνει.

  1. avatar μπα

   Σαν τον ΟΤΕ κανένας και τους έχω γυρίσει όλους

 6. avatar SER 30

  Παράλληλα, δηλώνει πως η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών - περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία. ΑΠΟ ΤΟ 1 9 8 0 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΚΗ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΟΒΑΡΗ ΑΣΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΔΙΚΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ Η ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΘΥΡΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΟ ΑΙΣΧΡΟ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΖΩΝΤΑΝΟ Η ΜΕ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ ΕΥΓΕΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΕΤΑΜΑΤΟΣ ΚΕΡΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ \'\' ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ \'\' ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΚΛΩΤΣΟΜΠΟΥΝΗΔΙΑ ΔΕΚΑ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΩΣ Η ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΙΧΑΝΕ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΕΝΑΝ ΑΛΗΤΗ \'\'ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ \'\' ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΩΝ . \'\'ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ ΔΕΡΝΑΝΕ ΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΤΡΩΓΑΝΕ \'\' ΜΗΝ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ .

 7. avatar ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΚΕΙ

  ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΚΤΑΚΤΟ!
  Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη σύλληψη πέντε εργαζομένων συνδικαλιστών του ΟΤΕ από κατάστημα στην Καρόλου Ντηλ.

  1. avatar Ελληνοαμερικανος

   Δυστυχώς σε ένα κράτος μπάχαλο όπως το ελλαδισταν οι συνδικαληστές θα αφεθούν ελεύθεροι όπως και οι εγγληματιες λαθρομεταναστες να δεις που ούτε καν θα τους απολύσουν τους απλυτους τεμπεληδες.

 8. avatar Λέω εγώ…

  Όταν όμως τα παιδιά τα νέα που παίρνουν τώρα 700 ευρω , οι παλαιότεροι που παίρνουν 1100 ( με 15 χρόνια εργασίας), πάνε στους εργολάβους και στις θυγατρικές που θέλουν να ανοίξουν , ξέρεις τι θα παίρνουν? Και σε εταιρεία μιλάμε τώρα με τεράστια κέρδη.

  1. avatar χμμμ

   Καλά θα ήταν αν πληρωνόταν 700€.

 9. avatar Σπυριδων μαγγινας

  Δουλοπαρηκοι αυτοι που τρωνε χαβιαρη στης δεξιωσεις τους και κανουν με τα λεφτα μας διακοπες σε σαλε. Εδω γελανε

 10. avatar Σπυριδων μαγγινας

  Δουλοπαρηκοι αυτοι που τρωνε χαβιαρη στης δεξιωσεις τους και διακοπες στα σαλε.εδω γελανε

 11. avatar Εξω οι […]

  Εξω οι απεργοσπαστες!

 12. avatar Ο κόσμος τους γυρνά την πλάτη γιατί ξέρει τις λ….α και προδότες είναι

  Οι λήσταρχοι άεργοι εργατοπατερες έκλεισαν με αυτοκίνητα τις εισόδους των κατά τόπους κτιρίων του ΟΤΕ για να δείξουν πως και καλά η απεργία είχε απήχησή όταν στην πραγματικότητα είχαν με το ζόρι 20% συμμετοχή. Το έκαναν αυτό γιατί ειχαν προηγηθεί οι αποτυχημένες συνδηκαλήστικές απεργίες στην ΔΕΗ με 6% συμμετοχή και στο μετρό με 3% συμμετοχή.

  1. avatar Τεχνικός οτε

   Αεργα παπαγαλακια, σας πληρώνουν οι Γερμανοί με το σχόλιο ή δίνουν σταθερό μισθό;;;;;

  2. avatar Τεχνικός οτε

   Σας έχει τσούξει η απεργία, παπαγαλάκια του Τσαμαζ και της DT... Συνεχίστε έτσι, ο πανικός σας βγάζει μάτι...

 13. avatar Selas

  Ρε εργατοπατερες [...] στα νέα παιδιά που παίρνουν 700 το μήνα θα τους τα δώσετε εσείς για τις μέρες που δεν τα αφήνετε να δουλέψουν?

  1. avatar Τεχνικός οτε

   Εμείς των 700 ευρώ κρατάμε την απεργία... Που για 700 ευρώ δουλεύουμε με καύσωνες, βροχές κτλ κτλ και οι φωστήρες του μάνατζμεντ που έχουν διαλύσει τα πάντα δίνουν στους εαυτούς τους μπόνους χιλιάδων ευρώ... Αλλά φαίνεται πληρώνουν και παπαγάλους....

  2. avatar Μστ

   Τα νέα παιδιά αν δεν απεργήσουν δε θα πάρουν ούτε τα 700 ευρώ, γιατί ο ΟΤΕ έχει αποφασίσει να απολύσει χιλιάδες εργαζομένους.!!

 14. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα τους
  ....

  1. avatar megaloagroths

   τα κομμουνια συνεχιζουν κανονικα των αγωνα τους

   1. avatar Μστ

    Μήπως γουστάρεις την απόφαση του ΟΤΕ να απολυθούν εργαζόμενοι..?? ή μήπως είδες να διαμαρτύρεται κάποιος εργαζόμενος ότι δε τον άφησαν να πάει για δουλειά..??

    1. avatar megaloagroths

     αν πρεπει να απολυθουν η οχι το κρινει η διοικηση

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει