Στη μαύρη λίστα της διαθεσιμότητας του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται το πανεπιστήμιο Κρήτης. Το ακαδημαϊκό ίδρυμα του νησιού, όπως αναφέρει το prismanews.gr, περνάει με σημαντικές απώλειες τις «συμπληγάδες» της διαθεσιμότητας καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έστειλε αργά χθες το βράδυ το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 96 διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Κρήτης περιλαμβάνονται στη λίστα των συνολικά 1.655 διοικητικών υπαλλήλων.

Μάλιστα οι διαδικασίες «τρέχουν» με τη μορφή του κατεπείγοντος καθώς η κυβέρνηση θέλει να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες πριν την έλευση της τρόικας την ερχόμενη Κυριακή. Η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στο πανεπιστήμιο Κρήτης και στις 10 το πρωί πραγματοποιείται έκτακτη σύγκλητος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο «τραπέζι» της συγκλήτου θα… πέσει πρόταση για δυναμικές κινητοποιήσεις καθώς στο πρόσφατο παρελθόν η πρυτανεία έχει ξεκαθαρίσει πως στο ενδεχόμενο διαθεσιμότητας υπαλλήλων από το πανεπιστήμιο, τότε οι επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του, ακόμη και στο εκπαιδευτικό του έργο, θα είναι σημαντικές. Δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται εξάλλου οι κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους του ιδρύματος, σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο οι οποίοι πραγματοποιούν και αυτοί εκτάκτως σήμερα γενική συνέλευση.