Ώρες αγωνίας έζησαν οι συγγενείς της κυρίας Ρηνιώ, της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου, η οποία εντοπίστηκε σώα το απόγευμα της Πέμπτης. Το πλήρωμα του Super Puma που απογειώθηκε από τη Ρόδο με σκοπό τον εντοπισμό της, βρήκε τη γυναικά στο σπίτι της και καλά στην υγεία της.

Οι κακές καιρικές συνθήκες δημιούργησαν πρόβλημα στην ηλεκτροδότητηση, αλλά και στις τηλεπικοινωνίες, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με την οικογένειά της.

«Και για εκείνη ήταν δύσκολες οι μέρες. Ο μεγαλύτερος φόβος της ήταν το να μείνει χωρίς ρεύμα. Οπότε και για εκείνη ήταν τεράστια ανακούφιση που άκουσε το ελικόπτερο και κατάλαβε ότι έρχονται για να τη βοηθήσουν», δήλωσε η κόρη της, Ακάνθη Κατσουτόρχη, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Σε δηλώσεις της στον Real FM, η κόρη της κ. Ρηνιώς σημείωσε πως «από ό,τι φαίνεται το αντιμετώπισε σχετικά ψύχραιμα γιατί δεν έχω επικοινωνήσει μαζί της, πέραν από την ενημέρωση που είχα μετά το ελικόπτερο ότι είναι καλά. Δεν έχω μιλήσει ακόμα μαζί της γιατί δεν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα».

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η ζωή στην Κίναρο. Πηγαίνει και ο αδελφός μου και μένει αρκετούς μήνες μαζί της, αλλά τώρα ήταν οι γιορτές και ήταν με την οικογένεια του. Άμα θα πας πάνω στο νησί, ναι μεν έχει την ομορφιά του αλλά είναι και άγριο νησί. Δεν θα μπορούσε εύκολα κάποιος να μείνει. Αν κάποιος το θέλει πάρα πολύ θα μπορέσει… Μακάρι να είχαμε τη δύναμη και την αντοχή της σε πολλά πράγματα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το πλήρωμα του Super Puma πρότεινε στην κα. Ρηνιώ να μεταφερθεί στη Ρόδο προκειμένου και να περάσει εκεί τις επόμενες ημέρες, μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα στην Κίναρο.

Η 73χρονη, όμως, απάντησε αρνητικά και ενημέρωσε τους διασώστες πως έχει προμήθειες και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, οπότε δεν θα εγκαταλείψει το νησί της.