Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια της 32χρονης στην Πεύκη, που χθες Πέμπτη 2 Ιανουαρίου έριξε την 5χρονη κόρη της από το μπαλκόνι και στη συνέχεια έπεσε και η ίδια.

Η γιαγιά του κοριτσιού μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και σημείωσε πως η οικογένεια δεν είχε αντιληφθεί ότι η νύφη της είχε κάποιο πρόβλημα που θα την οδηγούσε στα άκρα.

Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι η ψυχολογία της 32χρονης δεν ήταν καλή, καθώς το 5χρονο κορίτσι είχε κινητικά προβλήματα και προβλήματα ομιλίας.

Ερωτηθείσα ωστόσο για το αν το τελευταίο διάστημα είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, απάντησε πως «με τα λεγόμενα το καταλάβαμε, τι άλλο να κάναμε;».

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας τόνισε πως μία τέτοια ψυχολογική μετάβαση «οργανώνεται και η αλλαγή της οργάνωσης φαίνεται». Τόνισε ότι «η αλλαγή στη συμπεριφορά γίνεται σταδιακά» και υπογράμμισε πως αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος που περνά σε αυτή τη μετάβαση «χρειάζεται βοήθεια».

«Δεν μπορεί ο άρρωστος να βοηθήσει μόνος του τον εαυτό του» ξεκαθάρισε ο κ.Σούρας, για να τονίσει ότι, το πρόβλημα έχει τρεις διαστάσεις: η πρώτη είναι ότι «φοβόμαστε το στίγμα», η δεύτερη ότι «φοβόμαστε τι θα πει ο κόσμος» και η τρίτη ότι «ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος».

Ο ψυχίατρος απηύθυνε έκκληση στον υουργό Υγείας να φροντίσει ώστε να υπάρξει ενημέρωση του κοινού για τις ψυχικές ασθένειες. Αναφερόμενος σε ανάλογες παιδοκτονίες, στα αυξημένα ποσοστά αυτοκτονιών, στα παιδιά που πέφτουν θύματα σχολικού εκφοβισμού και σε παιδιά που βρίσκονται σε κλινικές απεξάρτησης, υπογράμμισε ότι, «η ψυχική ασθένεια είναι μία ασθένεια όπως όλες, έχει θεραπεία».

Τα τελευταία λόγια της 32χρονης στον τραγικό πατέρα

Η γυναίκα λίγα λεπτά πριν πετάξει το παιδί της από την ταράτσα και πέσει και η ίδια, είχε μιλήσει με τον σύζυγό της στο τηλέφωνο σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. «Είμαστε καλά» φέρεται να του είπε την ώρα που εκείνος βρισκόταν στην δουλειά του.

Λίγη ώρα αργότερα η κουνιάδα του τον ειδοποίησε ότι είχε γίνει ληστεία στο σπίτι του. Αδυνατούσε να του αποκαλύψει την τραγική αλήθεια. Όταν έφτασε στο σπίτι τον κρατούσαν για να μην καταρρεύσει. Θρηνώντας για το κοριτσάκι και τη γυναίκα του μονολογούσε «γιατί μου το έκανες αυτό;»

«Λέγαμε ότι αυτή η γυναίκα έχει έναν φοβερό σταυρό. Το παιδάκι μπορεί να ήταν πέντε ετών, αλλά αν το έβλεπες… ούτε ενός ετών» εξήγησε ξαδέρφη του συζύγου της 32χρονης στο Star.

Παρά τα προβλήματα που φέρεται να αντιμετώπιζε με το παιδί η 32χρονη δεν το άφηνε στιγμή από κοντά της. Η νηπιαγωγός είχε απέραντη αγάπη για τα παιδιά όμως τον τελευταίο καιρό ελάχιστοι είχαν καταλάβει ότι αντιμετώπιζε προβλήματα.