Δύσκολες είναι οι φετινές γιορτές για τη χήρα του Αλέκου Σακελλάριου, Τίνα. Διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι της που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Ευελπίδων και έκαναν τα πάντα φύλλο και φτερό. Οι δράστες απέσπασαν ρούχα, κοσμήματα, τσάντες όπως ακόμη και τις χρυσές πένες του σεναριογράφου και σκηνοθέτη που έγραψε ιστορία στη «χρυσή» εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

«Οι διαρρήκτες τα πήραν όλα: ρούχα, κοσμήματα, τσάντες, τις χρυσές πένες του Αλέκου μου. Είμαι ακόμη σε κατάσταση σοκ», είπε η Τίνα Σακελλαρίου μιλώντας στην εφημερίδα Espresso.

Όλα έγιναν μέρα – μεσημέρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα όπως εξήγησε η σύζυγος του σκηνοθέτη σημειώνοντας πως έληξε από το σπίτι μόνο για περίπου 2,5 ώρες (από τις 15.00 έως τις 17.30).

«Η ζημιά ξεπερνά τα 35.000 ευρώ. Αυτό που με θλίβει περισσότερο είναι ότι πήραν τις χρυσές πένες του συζύγου μου που για εμένα έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία. Τις είχα στο γραφείο του. Με αυτές τς πένες έγραψε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου. Πρόκειται για επαγγελματίες διαρρήκτες, καθώς ήξεραν που να χτυπήσουν» ανέφερε η χήρα του αείμνηστου σκηνοθέτη.

Σημειώνεται πως πριν λίγο καιρό, θύμα ληστείας έπεσε και η κόρη της Φαίη Σπανού. Άγνωστοι της είχαν επιτεθεί ενώ βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ και της άρπαξαν την τσάντα.