Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας προγραμματίζουν σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, κοινών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που αντιδρούν στην κατανομή των διορισμών στην Ειδική Αγωγή, όπως αναρτήθηκαν στο ΦΕΚ πρόσφατα.

Μάλιστα, η ΟΛΜΕ κήρυξε στάση εργασίας, προς διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, από τις 12:00 έως τις 14:00.

Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για «χαώδη διαφορά» μεταξύ της λογικής της εκπαιδευτικής κοινότητας και εκείνης του υπουργείου, ενώ η ΟΛΜΕ μιλά για «άρνηση του Υπουργείου Παιδείας στη σύσταση οργανικών θέσεων στις εν λόγω ειδικότητες στην Α/θμια».

«Ο διορισμός τεσσάρων(!!!) μόνο Γυμναστών στην Πρωτοβάθμια κι ενός μικρού αριθμού συναδέλφων καθηγητών αισθητικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια, έρχεται για πολλοστή φορά να μας δείξει πόσο δυσχερής είναι η θέση των ειδικοτήτων μας. Ειδικά για τους θεατρολόγους καθίσταται σαφές ότι βρισκόμαστε με το ένα πόδι έξω από την εκπαίδευση, αυξάνοντας την ανησυχία και την αβεβαιότητα που νιώθουμε για σχεδόν μία 15ετία οι περισσότεροι από μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ).

Ταυτόχρονα, εκφράζει τον φόβο ότι «ο αποκλεισμός των συναδέλφων ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δε χωρά αμφιβολία ότι είναι μια στρατηγική απόφαση από πλευράς ΥΠΑΙΘ που θα βρει εφαρμογή και στη Γενική Αγωγή».

Ο ΠΕΣΥΘ τονίζει ότι η Τέχνη στο σχολείο είναι αναγκαιότητα κι όχι πολυτέλεια και ότι όλοι οι μαθητές, σε όλα τα σχολεία έχουν ίδια και ίσα δικαιώματα.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της αυριανής διαμαρτυρίας, ζητά να συναντηθεί με την υπουργό, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το θέμα των διορισμών και των οργανικών κενών στα σχολεία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.