Το θέμα της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στις νησιωτικές περιοχές απασχόλησε την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού Ηρακλείου που έστειλε σχετική επιστολή στο υπουργείο Ανάπτυξης καθώς και στο υπουργείο Οικονομικών. Στην επιστολή οι επαγγελματοβιοτέχνες του Ηρακλείου αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι:

«Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) ζητά την άμεση εφαρμογή των όσων προβλέπονται από το Ελληνικό Σύνταγμα στα άρθρα 24 και 106 περί προνομιακής μεταχείρισης των νησιών της χώρας, αλλά και της οδηγίας 96 του 2003 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης και θέρμανσης σε όλη τη νησιωτική χώρα.

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να προβείτε στην ενέργεια αυτή με τρόπο και ποσοστό μείωσης τέτοια, τα οποία θα αντισταθμίσουν από τη μια το κόστος μεταφοράς χωρίς από την άλλη να δοθεί δυνατότητα εφαρμογής αθέμιτων πρακτικών.

Θεωρούμε ότι η λήψη και εφαρμογή του μέτρου αυτού θα δημιουργήσει ισότιμες συνθήκες για τους καταναλωτές σε όλη την επικράτεια και θα αποτρέψει φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι θα ενισχυθεί η νησιώτικη οικονομία.

Θεωρούμε δε, την εφαρμογή του μέτρου εφικτή, ακριβώς επειδή οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης που ισχύουν στην χώρα μας είναι κατά πολύ υψηλότεροι από τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς».

Πηγή: prismanews.gr