Απαγορεύθηκε με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας η συγκέντρωση που είχε προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή για αύριο στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Πάτρα, υπό τον φόβο να προκληθούν επεισόδια, με αφορμή τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν, για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συγκέντρωσης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του αστυνομικού διευθυντή, «δεν επιτρέπουμε για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 11.00 το βράδυ, την αναγγελθείσα συγκέντρωση του «Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή» στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, καθώς και των πέριξ αυτής οδών Μαιζώνος, Κολοκοτρώνη, Αράτου, Ρήγα Φεραίου, Κορίνθου και Αγίου Ανδρέου, διότι απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλεως των Πατρών». Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «πληροφορίες των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, επιβεβαιώνουν ότι άτομα που δραστηριοποιούνται στον αναρχικό χώρο θα εκφράσουν με βίαιο τρόπο την αντίδρασή τους στην παραπάνω εκδήλωση».

Πάντως, μετά την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, υπήρξαν αντιδράσεις και προαναγγέλθηκαν συγκεντρώσεις, καθώς και περιφρούρηση της πλατείας.

Ας σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πλατεία αποτελεί εδώ και χρόνια τόπο συγκέντρωσης αντιεξουσιαστικών ομάδων που κατά καιρούς οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις, ενώ σε περιμετρικό της πλατείας δρόμο, βρίσκεται το εργατικό κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ, μετά την απαγόρευση της συγκέντρωσης, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αν οι αρμόδιοι του υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δεν μπορούν να ελέγξουν και να συλλάβουν μία χούφτα ταραξίες, τότε να παραιτηθούν». Και προσθέτει: «Είναι παράνομη και αντισυνταγματική η οποιαδήποτε απαγόρευση νόμιμης πολιτικής δραστηριότητας ενός εκλεγμένου κόμματος, προς χάριν του ακροαριστερού περιθωρίου.»

Πάντως, όπως ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή, η αυριανή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί, αλλά σε άλλο χώρο και συγκεκριμένα έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης, στην οδό Γούναρη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το patrastimes.gr, ξεκίνησε πρίν απο λίγο η αντιφασιστική πορεία που διοργανώνουν με αφετηρία την πλατεία Όλγας της Πάτρας ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου αντιδρώντας στην αρχική πρόθεση της Χρυσής Αυγής για πραγματοποίηση εκδήλωσης στον ίδιο χώρο αυριο το απόγευμα.

Αυτή την ώρα η πορεία βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου με του αντιεξουσιαστές να φωνάζουν αντιφασιστικά συνθήματα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται συγκεντρωμένες στην οδό Ερμού στο ύψος του αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας.