«Γιορτή Σαρδέλας» και φέτος στη Νέα Χώρα Χανίων

Οι εκδηλώσεις φέρουν φέτος τον τίτλο «Πυροφάνεια 2013»


ΕΛΛΑΔΑ
3:49
31/08/2013
«Γιορτή Σαρδέλας» και φέτος στη Νέα Χώρα Χανίων
1
loading

Με κολυμβητικό μαραθώνιο από την παραλία της Νέας Χώρας Χανίων μέχρι και τη νησίδα Λαζαρέτα, που βρίσκεται σε απόσταση 1.700 μέτρων από την ακτή, θα ανοίξει την Κυριακή η αυλαία των εκδηλώσεων για τη γιορτή της σαρδέλας που οργανώνουν και φέτος οι φορείς της περιοχής ο δήμος και η αντιπεριφέρεια.

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ο «Κολυμβητικός Μαραθώνιος», με σημείο εκκίνησης την παραλία της Νέας Χώρας προς τη «Λαζαρέτα» και επιστροφή στην παραλία, σε μία προσπάθεια αναβίωσης των αγώνων κολύμβησης της δεκαετίας του 1950.

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ θα προσφερθεί δωρεάν οφτή σαρδέλα και κρητικό κρασί, ενώ η βραδιά θα πλαισιωθεί και από ένα πλούσιο μουσικο-χορευτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει Κρητικούς, Ποντιακούς, Ηπειρώτικους, Νησιωτικούς και Λαϊκούς χορούς.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι εκδηλώσεις φέρουν τον τίτλο «Πυροφάνεια 2013», καθώς οι διοργανωτές θέλουν να αναβιώσουν τον τρόπο με τον όποιο γίνονταν οι ψαριές παλαιότερα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΟΦΑΝΙ (ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΡΔΕΛΑ !! ΕΡΩΤΩ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΒΑΛΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ !! ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει