Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά στον Έβρο. Από τη μια η «βροχή» αυξήσεων στα περισσότερα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης μέσα σε ένα χρόνο, με αποκορύφωμα το πετρέλαιο και από την άλλη χιλιάδες δάνεια που χτύπησαν κόκκινο, έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτική εικόνα τόσο στην αγορά όσο και στο καταναλωτικό κοινό.

Η δε σκέψη της κυβέρνησης να εξισώσει το πετρέλαιο θέρμανσης και αυτό της κίνησης, προκαλεί ισχυρό πονοκέφαλο ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου, νούμερο ένα πρόβλημα των κατοίκων του Έβρου στην παρούσα φάση που διανύουμε είναι η αδυναμία αποπληρωμής των δανείων.

Εκτιμάται ότι κάτι περισσότερο από 1.500 δάνεια στο νομό Έβρου έχουν χτυπήσει «κόκκινο», καθώς είναι ληξιπρόθεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τράπεζες έχουν αρχίσει ήδη να αποστέλλουν εξώδικα στους δανειολήπτες.

«Και όλα αυτά τη στιγμή που ξεκίνησε και  λειτουργεί ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ο οποίος δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής με ευνοϊκότερους όρους. Πραγματικά, τα παράπονα των πολιτών του Έβρου έρχονται κατά δεκάδες σε εμάς.

Το θέμα των δανείων είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο. Και την ίδια στιγμή, τράπεζες και εταιρείες τους αντιμετωπίζουν σαν λωποδύτες», επεσήμανε στη ο πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου.

Πηγή: gnomi-evros.gr