Το φθινόπωρο έχει καταφθάσει και, μαζί με τις πρώτες βροχές, αρχίζουν τα σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή μας. Μπορούμε να τη βελτιώσουμε μέσω της διατροφής;

Κόπωση / Ατονία
Πώς να μην αισθανόμαστε κουρασμένοι; Στο μυαλό μας έχουμε την ανάμνηση των διακοπών, αλλά έχει ήδη αρχίσει να νυχτώνει νωρίς και εμείς ακόμα τρέχουμε ν’ ανταποκριθούμε στα εξαντλητικά ωράρια. Αποτέλεσμα αυτού του ρυθμού είναι να τρώμε ασυνείδητα και μηχανικά ό,τι βρούμε μπροστά μας ή να παραγγέλνουμε αμφιβόλου ποιότητας φαγητό στο γραφείο! Συνεχίζοντας έτσι μάλλον δε θα γλιτώσετε τα 2-3 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα.

Τι μπορούμε να κάνουμε
Μπορούμε να συνεχίσουμε να παραγγέλνουμε φαγητό στο γραφείο, αλλά κάνοντας καλύτερες επιλογές, καθώς το fast food επιβαρύνει τον οργανισμό και μειώνει την πνευματική απόδοση. Επιλέγουμε τροφές με μαγνήσιο, που ενισχύουν τον οργανισμό. Αυτό σημαίνει πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, ξηρούς καρπούς και μαύρη σοκολάτα.

Επιπλέον, σχετικά με την ατονία, η επιστήμη υποστηρίζει ότι η πιο αποτελεσματική λύση κρύβεται σε ένα φλιτζάνι καφέ. Λόγω της ήπιας διεγερτικής δράσης που εμφανίζει η καφεΐνη στο ανθρώπινο σώμα, η μέτρια κατανάλωσή της μπορεί να τονώσει, ν’ αυξήσει την πνευματική διαύγεια και να βελτιώσει τη σωματική αντοχή. Τέλος, για την αντιμετώπιση της κόπωσης, οι ειδικοί συστήνουν για επιπλέον ενίσχυση ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής, κατόπιν συμβουλής γιατρού. Για maximum ενέργεια, αναζητήστε εκείνα που περιέχουν ginseng και συνένζυμο Q10.

Πηγή: markos.tv