Σαρώνει τη χώρα μας η κακοκαιρία Βικτώρια την Τετάρτη. Οι βροχές και οι καταιγίδες που τη συνοδεύουν αναμένεται να συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας έως το βράδυ της Τετάρτης, με έμφαση στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από τις μεσημεριανές ώρες όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο σχηματισμό μιας σημαντικής σε έκταση ζώνης σύγκλισης από το Κεντρικό έως το Νοτιοδυτικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα μεγάλης κατά τόπους έντασης. Η ζώνη αυτή σταδιακά θα κινηθεί προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Επισημαίνεται ότι στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα πολύ έντονα φαινόμενα είναι αρκετά πιθανό να βρεθούν μετά το μεσημέρι τμήματα του νομού Αττικής και ενδεχομένως της πόλης της Αθήνας.

Την Πέμπτη αναμένονται βροχές ή καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στα δυτικά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 16 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 19, στην Ήπειρο από 9 έως 19 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 22, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στα βόρεια πελάγη θα εξασθενήσουν, ενώ στα νότια πελάγη θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός βελτιώνεται σε όλη τη χώρα από το μεσημέρι της Πέμπτης και δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

«Χιονισμένο τοπίο» η Κέρκυρα με τη θάλασσα στους δρόμους

Η κακοκαιρία Βικτώρια έχει κάνει αισθητή την παρουσία της σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η Κέρκυρα αντιμετωπίζει από χθες 12 Νοεμβρίου σοβαρά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας. Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που δείχνουν τη θάλασσα να έχει βγει στους δρόμους! Μάλιστα, όπως βλέπετε, μοιάζει με χιόνι.

Η Βικτώρια "άφρισε" στο πέρασμα της.Η Οθωνοί σήμερα μετράει ζημιές.

Posted by Othoni island – Νήσος Οθωνοί on Wednesday, November 13, 2019

Μοναδικό φαινόμενο μετά την Βικτώρια στους Οθωνούς. Αφρός έμεινε πίσω από όπου πέρασε η θάλασσα.

Posted by Othoni island – Νήσος Οθωνοί on Wednesday, November 13, 2019

Την ίδια ώρα άσπρισαν για πρώτη φορά φέτος οι κορυφές του Παρνασσού! Ελαφρύ πασπάλισμα περίπου πάνω από τα 2200μ.

Στα λευκά, όμως, ντύθηκε και ο Όλυμπος.

Έκλεισαν σχολεία στο Ηράκλειο Κρήτης

Απομακρύνθηκαν από τα σχολεία του Δήμου Φαιστού οι μαθητές λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.  Με απόφαση του δημάρχου Φαιστού, λίγο μετά τις 11:30 τα σχολεία έκλεισαν καθώς υπήρξε ανησυχία λόγω της νεροποντής, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που επικρατεί από το πρωί στην Κρήτη. Η κακοκαιρία «Βικτώρια», σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, έχει επικεντρωθεί στα νότια παράλια.

Προβλήματα έχουν καταγραφεί στον Δήμο Φαιστού, ενώ σε εννέα περιπτώσεις, μέχρι στιγμής, χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για απάντληση υδάτων. Ο δήμαρχος της περιοχής έχει ζητήσει μηχανήματα από την Περιφέρεια Κρήτης για τη διαμόρφωση περασμάτων, προκειμένου να φεύγουν τα νερά της βροχής.

Μαθητές ένωσαν καρέκλες για να βγουν από το πλημμυρισμένο σχολείο

Η κακοκαιρία Βικτώρια ανάγκασε μαθητές στην Κρήτη να χρησιμοποιήσουν κόλπα για να καταφέρουν να βγουν από το σχολείο τους που είχε πλημμυρίσει.

Πιο συγκεκριμένα, μαθητές Λυκείου στο Τυμπάκι κατάφεραν να βγουν από την τάξη ενώνοντας τις καρέκλες τους.

Όπως βλέπετε στο βίντεο, οι μαθητές ένωσαν τις καρέκλες στην πλημμυρισμένη αυλή, σχηματίζοντας γέφυρα. Στη συνέχεια, πατώντας πάνω σε αυτά κατάφεραν να φύγουν.

Mαθητές του Λυκείου Τυμπακίου βγήκαν έξω από τις αίθουσες σαν παίκτες του survivor!Με τρόπο που θυμίζει το γνωστό παιχνίδι επιβίωσης survivor οι μαθητές του Λυκείου Τυμπακίου κατάφεραν να βγουν από την αίθουσα διδασκαλίας στον αύλειο στεγνό χωρο του σχολείου.Οι μαθητές χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν τα καρεκλακια τους πάνω στα οποία πατούσαν μέχρι να φτάσουν σε στεγνό σημείο της αυλής . Δείτε το βίντεο … !

Posted by Δια-SOS-τε τη Μεσαρά on Wednesday, November 13, 2019

Την ίδια ώρα, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε ότι μετά τις 18:00 θέλει μεγάλη προσοχή στην Κρήτη.

Βομβαρδισμένο τοπίο το χωριό Νύφι στην Κεφαλονιά

Δύσκολη μέρα ξημέρωσε σήμερα για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Βικτώρια, και συγκεκριμένα στο χωριό Νύφι.

Τα φερτά υλικά και οι πέτρες μπήκαν μέσα στο χωριό κλείνοντας τους δρόμους και προκαλώντας ζημιές. Την ίδια κατάσταση καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της περιοχής, περίπου ένα μήνα μετά την τελευταία πλημμύρα στις 5 Οκτωβρίου αναφέρει το inkefalonia.gr.