Προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, από πτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις, προκλήθηκαν τη νύχτα στην Ήπειρο λόγω των καταιγίδων, των ισχυρών ανέμων και των ανεμοστρόβιλων που σάρωσαν την περιοχή.

Τα προβλήματα έχουν πλέον αποκατασταθεί από τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Συγκεκριμένα στα Ιωάννινα έγινε ολιγόωρη διακοπή κυκλοφορίας λόγω φερτών υλικών στην επ. οδό Κόνιτσας- Δίστρατου στη θέση Άρματα, σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην Εθνικό Οδό Κόνιτσας – Κοζάνης, κοντά στο Γοργοπόταμο, πτώση λίθων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας και ειδικότερα στο τμήμα Τέροβο- Κουκλέσι και καταπτώσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου των Τζουμέρκων.

Αρκετές ζημιές υπέστησαν και στέγες σπιτιών στην περιοχή Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων, στην οποία εκτός των συνεργείων της Περιφέρειας, εργάστηκαν όλη τη νύχτα συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών, παρουσία του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου. Τις ζημιές άρχισαν να καταγράφουν από το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου.

Καταπτώσεις και κάλυψη τμημάτων με φερτά υλικά σημειώθηκαν επίσης στο ορεινό οδικό δίκτυο της Άρτας, στο οδικό δίκτυο της Πρέβεζας, ιδίως του Δήμου Ζηρού, και στην εθνική οδό Πλαταριά- Σύβοτα, στη Θεσπρωτία. Στην Πρέβεζα προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε θερμοκήπια, ενώ υπήρξαν και πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Σαγιάδας Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων μέσα σε λίγες ώρες δέχθηκε την ποσότητα της βροχής που αντιστοιχεί σε είκοσι μέρες. Και μάλιστα του πλέον βροχερού μήνα του έτους, του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα Γιάννινα το ύψος της βροχής έφτασε στα 120 χιλιοστά το τελευταίο 24ωρο όταν ο μέσος όρος για το Νοέμβριο ανέρχεται στα 165. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ύψος βροχής που καταγράφηκε ιστορικά στην πόλη. Το μεγαλύτερο ύψος σημειώθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 2003 και ανερχόταν στα 125 χιλιοστά.

Η Πολιτική Προστασία, με δεδομένο πως η βροχόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένονται και νέες τις επόμενες ημέρες, συνιστά στους οδηγούς αλλά και σε όλους τους πολίτες να είναι πάντα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

(φωτογραφία αρχείου)

TAGS