Μετεγγραφές 2019: Ελεύθερες για τους πυρόπληκτους φοιτητές του Μαραθώνα

Στην Αθήνα θα μπορούν να σπουδάσουν όσοι έχασαν το σπίτι τους στη φονική πυρκαγιά


ΕΛΛΑΔΑ
21:20
07/11/2019
Μετεγγραφές 2019: Ελεύθερες για τους πυρόπληκτους φοιτητές του Μαραθώνα
1
loading

Την επέκταση του μέτρου της χορήγησης δικαιώματος μετεγγραφής σε σχολές της Αθήνας, για όλους τους πληγέντες φοιτητές από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, χαιρετίζει ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πρόκειται για ένα «κοινωνικό μέτρο στήριξης» των φοιτητών μας και των οικογενειών τους, που βίωσαν την τραγωδία και διεκδίκησε ως αρωγός «στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή», η δημοτική Αρχή, σημειώνει ο δήμαρχος.

Ο κ. Τσίρκας ευχαριστεί την υπουργό Νίκη Κεραμέως, που «ρύθμισε, επ' ωφελεία των φοιτητών μας, αυτή την εκκρεμότητα και μάλιστα διασταλτικά, μέχρι το έτος 2021-2022».

Συγκεκριμένα η σχετική υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 4053/Β/2019) αφορά στα τέκνα των οποίων η μόνιμη πρώτη κατοικία έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ή έχει υποστεί τέτοιας έκτασης λειτουργικές ζημιές που την καθιστούν μη κατοικήσιμη, ή η επιχείρηση γονέα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, εξαιτίας του συμβάντος.

Ειδικότερα, το δικαίωμα μετεγγραφής ισχύει για όλους τους φοιτητές με μόνιμη κατοικία στις πυρόπληκτες περιοχές και συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Νέας Μάκρης του δήμου Μαραθώνος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Τόνο Μάσας.

    Αν έρθει η όρεξη στους πυρόπληκτους του Μαραθώνα να βατέψουν φωνάξτε μας είμαστε διαθέσιμοι. Μη τους αφήσουμε έτσι. Άντε γιατί .......μας τα ......μη όχι Τόνο συγκρατήσου...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει