Ενισχύεται ο προϋπολογισμός για τους ιδιωτικούς φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου


ΕΛΛΑΔΑ
0:24
23/10/2019
Ενισχύεται ο προϋπολογισμός για τους ιδιωτικούς φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
1
loading

Να ενισχύσει τον προϋπολογισμό των ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και να προβεί σε ρύθμιση, με τον ευνοϊκότερο δυνατό τρόπο, των παλαιών οφειλών τους προς τον ΕΟΠΥΥ αποφάσισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Με επιστολή του στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο υπουργός Υγείας εκφράζει «την πλήρη κατανόησή του στη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιωτικοί φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από τις οριζόντιες περικοπές των προηγούμενων ετών και τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων διευκόλυνσής τους».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγειάς, ο κ. Κικίλιας εκφράζει την πρόθεσή του να λάβει κάθε εφικτό μέτρο στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του ζητήματος, παρά την προβληματική οικονομική κατάσταση που παρέλαβε για το 2019.

Αυτό τόνισε ο υπουργός και σε συνάντηση που πραγματοποίησε πρόσφατα με εκπροσώπους εργαστηριακών γιατρών, ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ιατρικών ενώσεων, στην οποία τους είπε για μια ακόμη φορά ότι η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ρεθυμνιωτης

    Ρε παιδια μηπως μου ξεφεύγει κάτι ;
    Ενισχύει η Ελληνική πολιτεία ιδιωτικές επιχειρήσεις , η μήπω ς ισχύει κατιτι αλλο για το χώρο της υγείας , που εγώ δεν το ξερω ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει