Απομακρύνεται το ενδεχόμενο βύθισης του φορτηγού πλοίου «CATHERINE», σημαίας Μάλτας, το οποίο υπέστη ρήγμα όταν συγκρούστηκε με το φορτηγό πλοίο «BARU SATU» στα ανοιχτά της Άνδρου, με αποτέλεσμα να υπάρξει ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Από τη σύγκρουση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ τα δύο πλοία παραμένουν κολλημένα και ακινητοποιημένα. Στην περιοχή αναμένεται ρυμουλκό σκάφος για την παροχή βοήθειας.

Εννέα από τα 23 άτομα του πληρώματος του «CATHERINE» επιβιβάστηκαν σε πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκαν στην Κάρυστο, για λόγους ασφαλείας.

Στη θαλάσσια περιοχή του ναυτικού ατυχήματος παραμένουν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού και δύο παραπλέοντα πλοία.

Στο άλλο πλοίο, το «BARU SATU», σημαίας Παναμά στο οποίο επιβαίνουν 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας, δεν έχει διαπιστωθεί προς το παρόν εισροή υδάτων.

Τα αίτια του ναυτικού ατυχήματος, δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Το «CATHERINE» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Νοβοροσσίσκ της Μαύρης Θάλασσας προς την Ιταλία, φορτωμένο με σίδηρο και το «BARU SATU», που είναι έμφορτο με ζάχαρη και 17 μέλη πλήρωμα, είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό τη Βουλγαρία.