Δύο φορτηγά πλοία, ελληνικών συμφερόντων, συγκρούστηκαν εφτά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Άνδρου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και στο ένα από αυτά υπάρχει εισροή υδάτων, που όμως είναι ελεγχόμενη.

Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο «CATHERINE» με σημαία Μάλτας, με 23 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας. Το πλήρωμα ανέφερε στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης ελεγχόμενη εισροή υδάτων από τρύπα που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση.

Ήδη 17 άτομα από το πλήρωμά του, έχουν επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο, ενώ τα υπόλοιπα έξι παραμένουν πάνω στο πλοίο. Το φορτηγό πλοίο «CATHERINE» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Νοβοροσσίσκ της Μαύρης Θάλασσας προς την Ιταλία, φορτωμένο με σίδηρο.

Το άλλο πλοίο ονομάζεται «BARU SATU» με σημαία Παναμά. Είναι έμφορτο με ζάχαρη και 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας τεχνικός και είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό τη Βουλγαρία.

Τα πλοία παραμένουν κολλημένα και ακινητοποιημένα μετά τη σύγκρουση. Στην περιοχή έχουν καταφθάσει πλωτά του λιμενικού σώματος και παραπλέοντα πλοία, ενώ προς το παρόν το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης χαρακτηρίζει την κατάσταση ελεγχόμενη.