Για Βοστόνη θα ταξιδέψει ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ

Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής - Τι ανέφερε ο πατέρας του μικρού και ο υπουργος Υγείας, Β. Κικίλιας


ΕΛΛΑΔΑ
19:55
21/10/2019
Για Βοστόνη θα ταξιδέψει ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ
3
loading

Ευχάριστα και ελπιδοφόρα τα νέα από τον μόλις 18 μηνών Παναγιώτης-Ραφαήλ, ο οποίος πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία και η περιπέτεια της υγείας του οποίους έχει συγκινήσει το πανελλήνιο.

Όπως έκανε γνωστό πατέρας του, Γιώργος Γλωσσιώτης, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια τα διαδικαστικά για τη μετάβαση του παιδιού στη Βοστόνη ολοκληρώθηκαν: «Μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό, ότι τελείωσαν τα διαδικαστικά για τη μετάβαση του παιδιού στη Βοστόνη. Όλα πήγαν καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και τον κυπριακό λαό, που το πρόβλημα του παιδιού μου έγινε και δικό τους πρόβλημα».

«Ευχαριστώ την κυβέρνηση, τον υπουργό και τον πρωθυπουργό, που ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν λύση. Κατανοώ την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Η ευθύνη είναι 100% δική μας», τόνισε ο ίδιος. Σύμφωνα με κύκλους της οικογένειας, μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2,7 εκατ. ευρώ από τον έρανο, που πραγματοποιείται για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τη συνάντηση με τον πατέρα του Παναγιώτη-Ραφαήλ, ότι «για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διάλεξα να μην κάνω δηλώσεις, σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο, την οικογένεια του παιδιού και την κατάσταση. Σέβομαι απολύτως και ως γιατρός τους επιστήμονες στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, που κάνουν την δουλειά τους. Αλλά υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας. Είχα υποσχεθεί στους γονείς του παιδιού, ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, πρώτα από όλα η ελληνική κοινωνία που βοήθησε και έβαλε πλάτη και μετά τα πάσης φύσεων διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό, με την εταιρεία που προμηθεύει το φάρμακο, με τις διατυπώσεις που πρέπει να γίνουν, τις οποίες από εδώ και πέρα αναλαμβάνει η MDA».

Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα οι γονείς του παιδιού έκαναν ένα post στο Facebook για να ευχαριστήσουν τον κόσμο που βοήθησε το παιδί λέγοντας: «τα καταφέραμε. Όλοι μαζί. Σας ευχαριστούμε για όλα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Τί; Ακόμα εδώ είναι αυτός;

    Θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει τη θεραπεία και να παίζει μπέηζμπωλ στο Φένγουεη Παρκ!! Και μετά να τον πάνε και μια βόλτα στη Ντίσνευλαντ της Καλιφόρνια...

  2. avatar Καλή επιτυχία!!!

    Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάνε όλα καλά παλικάρι μου. (Κρήτη)

  3. avatar Κακή τύχη

    Ρε παιδαρε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει