ΠΟΕΔΗΝ για Παναγιώτη – Ραφαήλ: Ο ΕΟΠΥΥ διαχειρίζεται δικά μας χρήματα, να δώσει άμεσα λύση

Δεν είναι κομματικό το ζήτημα για πολιτική εκμετάλλευση, τονίζει η Ομοσπονδία


ΕΛΛΑΔΑ
12:04
18/10/2019
ΠΟΕΔΗΝ για Παναγιώτη - Ραφαήλ: Ο ΕΟΠΥΥ διαχειρίζεται δικά μας χρήματα, να δώσει άμεσα λύση
3
loading

Να δώσει άμεσα λύση στη μετάβαση του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ για θεραπεία στο εξωτερικό καλεί τον ΕΟΠΥΥ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, παρεμβαίνοντας στη υπόθεση που έχει κινητοποιήσει πλήθος κόσμου.

«Ο ΕΟΠΥΥ διαχειρίζεται δικά μας χρήματα και όχι του κράτους. Τα έσοδα προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων και μόνο. Η κρατική χρηματοδότηση είναι μηδενική. Πληρώνουμε εισφορές για υγειονομική περίθαλψη 6% κάθε μήνα από μισθούς και συντάξεις (κύριες και επικουρικές)» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της και διερωτάται «πώς είναι δυνατόν ένας Οργανισμός που διαχειρίζεται χρήματα δικά μας και μόνο να στέκεται απέναντι στην κοινωνία που αίτημά της είναι να μεταβεί ο Παναγιώτης-Ραφαήλ στο εξωτερικό για θεραπεία».

«Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει διορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν είναι κομματικό το ζήτημα για πολιτική εκμετάλλευση» προσθέτει και συνεχίζει: «Πολλές φορές έχει πέσει έξω στις εκτιμήσεις του το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο. Έχει αρνηθεί χειρουργικές επεμβάσεις, θεραπείες στο εξωτερικό που τελικά έγιναν με ιδία έξοδα με άριστα αποτελέσματα για τους Ασθενείς (ξεπουλήθηκαν οι ασθενείς). Σε πολλές περιπτώσεις ο ΕΟΠΥΥ ενέκρινε θεραπείες, χειρουργικές επεμβάσεις στο εξωτερικό παρά την αρνητική εισήγηση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Αυτό συμβαίνει με αίτηση του ενδιαφερομένου και κατόπιν επικοινωνίας του ΕΟΠΥΥ με το κέντρο του εξωτερικού που αναλαμβάνει την θεραπεία».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο με αναπομπή στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ή δική του απόφαση.

«Αίτημα δικό μας και όλης της κοινωνίας είναι ο ΕΟΠΥΥ που διαχειρίζεται τα δικά μας χρήματα να επιλύσει το ζήτημα και ο Παναγιώτης-Ραφάηλ με έξοδα του ΕΟΠΥΥ να εξαντλήσει τις τελευταίες πιθανότητες να ζήσει. Εξάλλου το Σύστημα Υγείας πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις πληρώνει περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ασθενών για μεγάλο διάστημα από τα έξοδα της θεραπείας. Εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν δώσει λύση θα συμβάλουμε και εμείς οικονομικά» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Εκτος

  απο ανακοινωσεις δωστε και κανα παρα

 2. avatar Ξέρει κανείς

  μέχρι πιο ποσό μπορεί να δοθεί για ιατρικούς λόγους?

 3. avatar Καλά εντάξει!

  Εδω ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει παιδιάτρους και άλλες ειδικότητες
  να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι και για απλές ιατρικές πράξεις
  πρέπει να περιμένεις για ώρες ουρά γιατί οι γιατροί χρησιμοποιούν
  τον ΕΟΠΠΥ και για άγρα πελατείας στα ιατρεία τους.
  Λεφτά για τον μικρό παναγιώτη θα υπάρξουν που το μόνο που μέχρι
  στιγμής ξέρουν οι πολιτικοί μας είναι να κλέβουν το δημόσιο πλούτο?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει