Στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα συγκεντρωθούν την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 το πρωί υπερήλικες ανασφάλιστοι ομογενείς, διαμαρτυρόμενοι για τη διακοπή των προνοιακών επιδομάτων τους από τον ΟΓΑ.

Σήμερα, το πρωί, εκπρόσωποι τους επισκέφθηκαν τα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Παπαναστασίου, για να ενημερωθούν από τους υπαλλήλους για την εφαρμογή του νόμου 4093/12 που ψηφίστηκε στις 8 Νοεμβρίου του 2012 και προβλέπει αναδρομική αναστολή της συνταξιοδότησης όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις από 1η Ιανουαρίου 2013.

«Το μέτρο επηρεάζει, πανελλαδικά, δεκαεπτά χιλιάδες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ και άλλους τόσους από την Αλβανία. Πρόκειται για εθνικό θέμα. Εμείς είμαστε έλληνες πάππου προς πάππου και στις χώρες από τις οποίες παλιννοστήσαμε στην Ελλάδα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα των ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ Φωτεινή Λαβασά.

Οι υπάλληλοι του ΟΓΑ ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των ομογενών ότι ο νόμος εφαρμόζεται κανονικά. Τους έδειξαν ωστόσο ψήφισμα συμπαράστασης των υπαλλήλων του ΟΓΑ στο αίτημα τους για επανεξέταση του θέματος σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.