Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων σε ΟΤΑ και στην κοινωφελή εργασία

Δείτε φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr


ΕΛΛΑΔΑ
15:20
14/10/2019
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων σε ΟΤΑ και στην κοινωφελή εργασία
2
loading

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας.

«Είμαστε εργαζόμενοι και όχι ωφελούμενοι» είναι το βασικό σύνθημα της συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση – κάλεσμα, οι εργαζόμενοι απαιτούν από το υπουργείο Εργασίας και την Κυβέρνηση, άμεση νομοθετική ρύθμιση που να περιλαμβάνει:

«Την επέκταση του χρόνου απασχόλησης στους Δήμους. Ταυτόχρονα να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στους εργαζόμενους αυτούς, έτσι ώστε να μην παραβιάζεται η βασική αρχή του εργατικού δικαίου για ίση αμοιβή για ίδια εργασία και να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι, είτε από εθνικούς, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους.

Να καταβάλει ο ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας σε όλους όταν τελειώνει το πρόγραμμα χωρίς αποκλεισμούς. Να υπάρχει το δικαίωμα συμμετοχής στα νέα προγράμματα, όποιων το επιθυμούν, ακόμη και εάν έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε αυτά».

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΔΙΚΟ

    Υποκρισία είναι να παραβλέπεις 1ον οτι το δικαίωμα ΚΕΑ χανεται στα πλοκάμια της ποσοστομηχανής των αριθμών ανέργων.Καί για να το πάρεις πάλι θα πρέπει να ξανατραβήξεις τα πάθη του Χριστού για 7-8 μήνες να ζήσεις με 0 εισόδημα...2ον αφαίρεση του δικαιώματος να ξανακάνεις αίτηση λες και είμαστε επιλαχών ενω είμαστε επιτυχώντες με την αξία μας μπήκαμε όχι με την εύνοια του κάθε ψηφοθήρα.ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ για να παραμείνω τουλάχιστον στο ΚΕΑ θα είχα υποστεί τις συνέπειες του ΟΑΕΔ αλλα και του ΚΕΑ.Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑ ΚΟΦΤΕΣ ...ειδικά στους πιό ευάλωτους πολίτες..... ΜΥΡΙΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΛΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ όπως την σκαρφίζωντε οι φθηνόψυχοι πολιτικάντιδες τους

  2. avatar takaros9

    Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την υποκρισία! Βγαίνει ένα πρόγραμμα με σαφείς και ξεκάθαρους όρους. Όσοι κάνουν αίτηση συναινούν αυτόματα! Αφού ξεκινήσουν την εργασία τους αρχίζουν τις απεργίες και τις διαμαρτηρίες κατά των όρων που αποδέκτηκαν, ζητώντας περισσότερα! Με υστερόγραφο πάντα το ΜΟΝΙΜΗ KAI ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, λες και είναι υποχρεωμένο το πτωχευμένο κράτος να διορίσει αυτούς και το 17% της χώρας που είναι άνεργοι! Έιμαστε ένας υπέροχος λαός!! Στην τελική αν είναι να δημιουργηθεί μια μόνιμη θέση στη καθαριότητα ή οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο/ΟΤΑ ας προκηρυχθεί έτσι ΕΞ\' ΑΡΧΗΣ ώστε να κάνουν όσοι ενδιαφέρονται αίτηση. Όχι να μπαίνουν με τρίμηνες συμβάσεις και να απαιτούν μονιμοποίηση μετά ή έξτρα μόρια προσπερνώντας όλους τους άλλους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει