ΠΟΕΔΗΝ: Κόβουν τις άδειες προσωπικού των νοσοκομείων πριν το 2018

Η Ομοσπονδία ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας


ΕΛΛΑΔΑ
14:01
14/10/2019
ΠΟΕΔΗΝ: Κόβουν τις άδειες προσωπικού των νοσοκομείων πριν το 2018
3
loading

Για παράνομη απόφαση του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας να κόψει τις άδειες του προσωπικού των νοσοκομείων πριν το 2018 κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

«Γιατροί, Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που ήταν αναγκασμένοι να δουλεύουν νυχθημερόν στις Υγειονομικές Μονάδες, χωρίς να τους χορηγούνται τα ρεπό και οι κανονικές άδειες, αντί λοιπόν να τους επιβραβεύσει η Διοίκηση της ΥΠΕ, έρχεται ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ και με μία απόφαση περικόπτει τις κανονικές άδειες των προηγούμενων ετών προ του 2018» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Με παράνομη απόφαση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ περικόπτονται οι κανονικές άδειες Νοσηλευτών, Γιατρών παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν λόγω έλλειψης Προσωπικού.

Κάθε καλοκαίρι ζούμε τραγελαφικές καταστάσεις με τις ελλείψεις Προσωπικού των Υγειονομικών Μονάδων ειδικά των νησιών. Σε πολλά Κέντρα Υγείας των νησιών του Αιγαίου και άλλων περιοχών οφείλονται στο Προσωπικό εκατοντάδες repo και κανονικές άδειες στο Προσωπικό παρελθόντων ετών.

Παρότι κατ’ επανάληψη αιτήθηκαν τη χορήγηση των αδειών τους δεν χορηγήθηκαν για να αποφευχθούν λουκέτα σε Υγειονομικές Μονάδες.

Γιατροί, Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που ήταν αναγκασμένοι να δουλεύουν νυχθημερόν στις Υγειονομικές Μονάδες, χωρίς να τους χορηγούνται τα ρεπό και οι κανονικές άδειες, αντί λοιπόν να τους επιβραβεύσει η Διοίκηση της ΥΠΕ, έρχεται ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ και με μία απόφαση περικόπτει τις κανονικές άδειες των προηγούμενων ετών προ του 2018.

Επιβεβλημένη είναι η πρόσληψη Προσωπικού και η χορήγηση των οφειλόμενων ημερών άδειας στο Προσωπικό.

Δεν γνωρίζει ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ ότι το Προσωπικό, Γιατροί, Νοσηλευτές δεν μπορούν να λείπουν όταν δεν αναπληρώνονται.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar κακόμοιρος

  Άχου Μιχάλη μου το χάλι μου . Που είσαι ΓΙΑΝΝΑΚΟ;

 2. avatar δουλει????

  Οι συριζαιοι χαφιαδες

  1. avatar Μ.

   Αντε πάλι μπούρδες!
   Παραβλέποντας την πολιτικοποίηση των πάντων, για δούλεψε εσύ με τέτοιες συνθήκες!
   Εκεί να δεις σύνδρομα εξάντλησης προσωπικού!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει