ΚΕΘΕΑ: Αντιδράσεις για την άρση του αυτοδιοίκητου

Διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα


ΕΛΛΑΔΑ
12:08
09/10/2019
ΚΕΘΕΑ: Αντιδράσεις για την άρση του αυτοδιοίκητου
4
loading

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα έξω από το υπουργείο Υγείας μέλη, γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ, με αίτημα την άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία αίρεται το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού.

«Ο υπουργός Υγείας, με την ΠΝΠ επιχειρεί να ελέγξει πολιτικά το μέχρι σήμερα αυτοδιοικούμενο ΚΕΘΕΑ, το οποίο, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, εκλέγει δημοκρατικά από τη βάση του το άμισθο Διοικητικό του Συμβούλιο», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού.

Όπως προσθέτουν η ΠΝΠ «αποτελεί ευθεία βολή στα προγράμματα απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης που προσφέρουν ποιοτική δημόσια δωρεάν απεξάρτηση χωρίς διακρίσεις. Το θεραπευτικό μοντέλο και το μοντέλο διοίκησης του ΚΕΘΕΑ είναι αξεδιάλυτα συνυφασμένα».

Οι εργαζόμενοι ζητούν «τον τερματισμό της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης, που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες, την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης, την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μία εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων».

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχουν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.

 • Στη Θεσσαλονίκη, τo ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, το ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ και το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από το Ολύμπιον).
 • Στην Κρήτη, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στα Ενετικά Νεώρια, στο παλιό λιμάνι του Ηρακλείου.
 • Στη Λάρισα, το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στην κεντρική πλατεία της πόλης.
 • Στην Πάτρα, το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ έξω από το δημαρχείο της πόλης.
 • Στα Ιωάννινα, το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ρεθυμνιωτης

  Ευτυχώς που μιλήσανε οι « πεντακαθαροι » , πρωτα στη γλώσσα , και ακολούθως στα υπόλοιπα .
  Τους έχουμε ανάγκη , μιας και η μισή Ελλάδα είναι κοπριτες . Κοπριτες στο ΚΕΘΕΑ , κοπριτες στη ΔΕΗ , κοπριτες στις επενδύσεις , κοπριτες εδω , κοπριτες εκει , κοπριτες παραπερα . Ευτυχως που μας φώτισε ο Θεος και ψηφίσαμε τους καθαρους στα χέρια , το μυαλό , την πολιτική , και οπου αλλού φανταστείτε . Τώρα κοιμόμαστε ολοι ησυχοι « τον ύπνο του δικαιου » .

 2. avatar Κατω τα βρωμοχερα σας

  απο το Κεθεα

 3. avatar Tagmatasfalitis ole

  Καιρός είναι να τους ελέγξει κάποιος. Εργάζονται μέσα διάφοροι χωρίς προσόντα κ γνώση ενώ κάθε μέρα βγάζουν καινούργια όρια που πρέπει να ακολουθούν οι χρήστες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Διαβασις όπου διώχνουν τους χρήστες προσβάλλοντας και την προσωπικοτητα τους. Χρειάζεται ενημερωμένο προσωπικο,όχι οποίος μπόρεσε να μπει με διάφορους τρόπους. Έχουν κάνει τους χρήστες καθαρίστριες που τους καθαρίζουν τα γραφεία

 4. avatar Τέλος στους αριστεροφασίστες

  Διαφάνεια και τάξη ! Να καθαρίσουν οι οργανισμοί από κοπρίτες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει