Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα έξω από το υπουργείο Υγείας μέλη, γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ, με αίτημα την άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία αίρεται το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού.

«Ο υπουργός Υγείας, με την ΠΝΠ επιχειρεί να ελέγξει πολιτικά το μέχρι σήμερα αυτοδιοικούμενο ΚΕΘΕΑ, το οποίο, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, εκλέγει δημοκρατικά από τη βάση του το άμισθο Διοικητικό του Συμβούλιο», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού.

Όπως προσθέτουν η ΠΝΠ «αποτελεί ευθεία βολή στα προγράμματα απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης που προσφέρουν ποιοτική δημόσια δωρεάν απεξάρτηση χωρίς διακρίσεις. Το θεραπευτικό μοντέλο και το μοντέλο διοίκησης του ΚΕΘΕΑ είναι αξεδιάλυτα συνυφασμένα».

Οι εργαζόμενοι ζητούν «τον τερματισμό της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης, που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες, την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης, την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μία εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων».

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχουν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.

  • Στη Θεσσαλονίκη, τo ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, το ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ και το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από το Ολύμπιον).
  • Στην Κρήτη, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στα Ενετικά Νεώρια, στο παλιό λιμάνι του Ηρακλείου.
  • Στη Λάρισα, το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  • Στην Πάτρα, το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ έξω από το δημαρχείο της πόλης.
  • Στα Ιωάννινα, το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, στην Περιφέρεια Ηπείρου.