Ο Χρήστος Μαγκούφης γεννήθηκε στα Τρίκαλα και σπούδασε πολιτικός μηχανικός. Όμως, τον κέρδισε η πολιτική και έτσι εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο νομό του το 1993, το 2000 και το 2009.

Ο πρώην βουλευτής μάλιστα σκέφτηκε και το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει αφού έβλεπε ότι η ενασχόλησή του στον κατασκευαστικό κλάδο δεν απέδωσε. Αυτό που σκεφτόταν ο κ. Μαγκούφης, ήταν να μεταναστεύσει στη Γερμανία και να γίνει μάγειρας σε κάποιο γερμανικό εστιατόριο στη Στουτγάρδη ή στην Φρανκφούρτη.

Όμως, ο πρώην βουλευτής, όπως αναφέρει σήμερα στο newsbeast.gr, βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Αναφερόμενος ωστόσο στο θέμα της μετανάστευσης, απαντά: «Το γεγονός ότι στην Ελλάδα η ανεργία αυξάνεται κάθε μέρα, οδηγεί αυτόματα πολλούς ανθρώπους έξω από τη χώρα. Δηλαδή, η Ελλάδα αναβιώνει ξανά τη δεκαετία του ΄60, όταν πλήθος του ελληνικού λαού έφευγε για το εξωτερικό. Και το δυστύχημα είναι ότι ξαναφεύγουν, αναζητώντας μία θέση στον ήλιο. Δυστυχώς, η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς και το βλέπουμε αυτό συνεχώς. Η πολιτική του μνημονίου, όπως εφαρμόζεται, αποδεικνύεται ότι είναι λανθασμένη», λέει χαρακτηριστικά.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, συνταξιούχος σήμερα, βρίσκεται στα Τρίκαλα και προς το παρόν, δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην πολιτική. «Προσπαθώ να ασχοληθώ με τον τομέα που γνωρίζω καλύτερα από όλους τους άλλους, δηλαδή με την οικονομία που δεν υπάρχει. Έχει ναυαγήσει και ως εκ τούτου επηρεάζονται αρνητικά πάρα πολλά επαγγέλματα που είναι συνυφασμένα με τον τομέα της οικονομίας. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Φανταστείτε ότι η οικονομική δραστηριότητα στο νομό μου έχει πέσει κατά 90%. Έτσι, είναι σχεδόν σε όλη τη χώρα», αναφέρει.

Ερωτώμενος για το θέμα της μετανάστευσης και τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να φεύγει μετανάστης, απαντά: «Δεν έχω φύγει ακόμη, προσπαθώ να τα καταφέρω στην πατρίδα μου, όπως και πολλοί άλλοι». Και τονίζει: «Οδηγήθηκα στην σύνταξη. Θέλεις δε θέλεις σε αναγκάζουν να βγεις στη σύνταξη».

Απαντά όμως και στο ερώτημα εάν σκοπεύει να επιστρέψει στην πολιτική, λέγοντας: «Ποτέ κανείς δεν ξέρει. Στη ζωή κανείς δεν μπορεί να πει ότι όλα έχουν κλείσει. Στις προθέσεις μου προς το παρόν δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψω, αλλά κανείς δεν ξέρει ποτέ».

Τώρα, ο Χρήστος Μαγκούφης, παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις από απόσταση και φροντίζει να βρίσκεται δίπλα στην οικογένειά του.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».