Χανιά: Ειδικούς χώρους για να καταφεύγει ο πληθυσμός μετά από σεισμό φτιάχνει ο Δήμος

Το έργο αφορά παρεμβάσεις σε τρία πάρκα που έχουν καθοριστεί ως χώροι καταφυγής


ΕΛΛΑΔΑ
3:53
02/10/2019
Χανιά: Ειδικούς χώρους για να καταφεύγει ο πληθυσμός μετά από σεισμό φτιάχνει ο Δήμος
loading

Στη διαμόρφωση και οργάνωση χώρων καταφυγής πληθυσμού μετά από σεισμό προχωρά ο Δήμος Χανίων.

Το έργο αφορά παρεμβάσεις σε τρία πάρκα των Χανίων που έχουν καθοριστεί ως χώροι καταφυγής με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων του Δήμου Χανίων (2017) και σε αδιαμόρφωτο χώρο στην περιοχή της Χαλέπας.

Πρόκειται για το πάρκο Πολυχρονίδη, το πάρκο Φράγκικο και το πάρκο στην περιοχή της Χαλέπας, όπου τα έργα που θα γίνουν στοχεύουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στη βελτίωση της προσβασιμότητας των περιοχών κίνησης και στάσης καθώς και στην επέκταση των απαραίτητων υποδομών για την εν δυνάμει χρήση τους ως χώρων καταφυγής.

Επίσης αδιαμόρφωτο σημείο στην περιοχή της Χαλέπας προτείνεται να διαμορφωθεί ως κοινόχρηστος χώρος που έχει τα κριτήρια της πολιτικής προστασίας, ώστε να λειτουργήσει ως χώρος καταφυγής μετά από σεισμό.

Τα έργα με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και ειδικότερα στον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» του Ε.Π.Κρήτης, με προϋπολογισμό 353.000 ευρώ.

Η πράξη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που έχει εγκριθεί στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει