«Ανοίγουμε το ΑΠΘ στην κοινωνία, κλείνουμε την πόρτα στην ανομία»

Το μήνυμα του πρύτανη του ιδρύματος, Ν. Παπαϊωάννου, για τον νέο σχεδιασμό φύλαξης


ΕΛΛΑΔΑ
23:07
26/09/2019
«Ανοίγουμε το ΑΠΘ στην κοινωνία, κλείνουμε την πόρτα στην ανομία»
5
loading

Στην πρόθεση να κλειδώνουν οι 65 από τις 67 πόρτες της πανεπιστημιούπολης από τις 9:30 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας καθηγητών και φοιτητών, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «είναι κοινή λογική και κοινή πεποίθηση ότι ο χώρος του πανεπιστημίου αφορά ιδέες και απόψεις, και αντεγκλήσεις πάνω σε ιδέες και απόψεις, δεν αφορά όμως παραβατικές και έκνομες συμπεριφορές. Ανοίγουμε το Πανεπιστήμιο στην κοινωνία, κλείνοντας την πόρτα στην ανομία».

Περιορίζοντας τις πύλες εισόδου στο campus κατά τις νυχτερινές ώρες -όπως εξήγησε ο πρύτανης- το προσωπικό φύλαξης του πανεπιστημίου θα έχει δυνατότητα πιο αποτελεσματικής εποπτείας και περιφρούρησης του χώρου, καθώς και ελέγχου των άσχετων με την πανεπιστημιακή κοινότητα ατόμων, που επιχειρούν να μπουν στο ίδρυμα, με στόχο να διαπράξουν αδικήματα, όπως η διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες, κλοπές, επιθέσεις, φθορές στην πανεπιστημιακή δημόσια περιουσία, ζημιές σε αυτοκίνητα κ.λπ.

«Σταδιακά λαμβάνουμε κάποια μέτρα, έτσι ώστε παραβατικά άτομα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα, να πάψουν να χρησιμοποιούν τους χώρους του πανεπιστημίου ως αποθήκη υλικών, που δεν συνάδουν με την ακαδημαϊκή κοινότητα», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Τις βραδινές ώρες οι έχοντες εργασία εντός του πανεπιστημίου θα μπορούν να εισέρχονται στον χώρο από τις εισόδους επί της Εγνατίας και της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής.

Ο πρύτανης επισήμανε ότι το campus δεν μπορεί να θεωρείται προνομιακός χώρος για δραστηριότητες, οι οποίες είναι έκνομες και όταν γίνονται εκτός αυτού διώκονται ως τέτοιες. «Οι πρωτοβουλίες μας κινούνται στην κατεύθυνση το ΑΠΘ να μην αποτελεί άβατο», είπε ο πρύτανης.

Και πρόσθεσε καταληκτικά: «Η πανεπιστημιούπολη, στην καρδιά της πόλης, αποτελεί κέντρο δημιουργίας, έρευνας, καινοτομίας, αλλά και ένα μεγάλο πάρκο, που εκτός από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, οφείλει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, έχουν δικαίωμα να το χαίρονται όλοι οι πολίτες, οι οικογένειες με μικρά παιδιά, χωρίς να υπάρχει αίσθημα ανασφάλειας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Αντε καλά

  Το κλείδωμα των εισοδων δεν εχει καμια σχεση με το άσυλο.
  Είστε ομως τοσο καμμένα προβατα απο το το σανο του ΒοΣΚΑΙ που δεν ...

 2. avatar Φασίστας για άτομα με δείκτη IQ ..

  Απλό, λογικό και σωστό. Για κάποιους το άσυλο μπορεί να γίνει τρόπος διαμαρτυρίας, για άλλους σπίτι για να μείνουν επειδή είναι άστεγοι και άλλοι για να σπρώχνουν ναρκωτικά. Τρόποι διαμαρτυρίας υπάρχουν στην Ευρώπη/πολιτισμός όπως και στον κόσμο απλά γίνεται πολιτισμένα όχι ρίχνοντας χλεπες σε αρμόδιους, βρίζοντας και φωνάζοντας. Για τους άστεγους, αυτούς τους λίγους, που βρίσκονται δεν μπορώ να πω κάτι ίσως υπάρχει κάποια μέριμνα. Όσο για τα ναρκωτικά είναι παράνομα, δεν μιλάω για φούντες οι οποίες σήμερα παράνομες και αύριο νόμιμες, μιλάμε για όλο το φάσμα. Δεν νοείται να υπάρχει άσυλο για τον κάθε χαζούλη, βλακακο ο οποίος ξύπνησε μια μέρα και είπε ας πάω να κάνω φασαρία και μετά ας επικαλεστώ άσυλο. Κάλιο αργά παρά ποτέ, δεν είναι αστείο πλέον έχουμε 2019 δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα η οποία να μεριμνει τόσο λίγο για τα πανεπιστήμια της. Πόσο μάλλον την στιγμή που η παιδεία δημιουργεί το μέλλον μιας χώρας, η κατάσταση στην πανεπιστημιουπολη του ΑΠΘ είναι τραγική. Όποιος μένει Θεσσαλονίκη καταλαβαίνει τι εστι αφίσα και κακομουτζορωμενα γκράφιτι. Το μόνο που μένει τώρα είναι απλά τα μεγάλα κεφάλια των "Ανταρτών" υπέρ του ασύλου φυσικά να παίξουν τα τελευταία τους χαρτιά προσωπικά ελπίζω να είναι τα χειρότερα.

 3. avatar Επιτέλους τάξη!

  Εύγε!

 4. avatar επιτέλους τα αυτονόητα

  ..να μην μπορει ο φοιτητής και ο καθηγητής να μπουν στο χώρο της γνώσης γιατί ο συριζα στήριζε το έγκλημα κάθε είδους...

 5. avatar spyrospeiratis

  ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ [...]ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ [...] ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΟΡΕΙΣ [...] ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ.ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει