Αποχές και καταλήψεις σε σχολεία στη Λαμία, το θέμα έφτασε μέχρι το υπουργείο

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τη συστέγαση με τρίτο συγκρότημα


ΕΛΛΑΔΑ
16:50
25/09/2019
Αποχές και καταλήψεις σε σχολεία στη Λαμία, το θέμα έφτασε μέχρι το υπουργείο
6
loading

Η απόφαση για συστέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστήριου για ΑμΕΑ με το 9ο Γυμνάσιο Λαμίας συνάντησε την αντίδραση των μαθητών του δεύτερου σχολείου που απέχουν από τα μαθήματά τους, καθώς δεν επαρκούν οι αίθουσες διδασκαλίας. Οι σκέψεις δε να διαμορφωθούν 2 αίθουσες από το διπλανό σχολείο, το 5ο Λύκειο Λαμίας, ξεσήκωσαν τους μαθητές τους και προχωρούν σε κατάληψη.

Η απόφαση να συστεγαστούν το 9ο Γυμνάσιο και το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο για ΑμΕΑ που μέχρι τώρα στεγάζεται στο χωριό Κωσταλέξι, πάρθηκε την περσινή περίοδο. Οι μαθητές και οι γονείς του 9ου Γυμνασίου από την έναρξη της χρονιάς ξεκίνησαν αποχή, ενώ οι γονείς και κηδεμόνες των ΑμΕΑ περιμένουν την εντολή μετεγκατάστασης από το Κωσταλέξι στη Λαμία που ακόμη δεν έχει δοθεί.

«Κληρονομήσαμε ένα δύσκολο παζλ. Έχουν ξοδευτεί χρήματα μέχρι τώρα. Για να βρούμε άλλες λύσεις πρέπει να αλλάξουν αποφάσεις υπουργών. Διαφορετικά είναι δεμένα τα χέρια μας» σημειώνει ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα η υφυπουργός κ. Ζαχαράκη έχει καλέσει στο γραφείο της τους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης, τους εκπροσώπους γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολικών μονάδων αλλά και εκπροσώπους του Δήμου Λαμιέων για να συζητήσουν την διευθέτηση του θέματος. Την ίδια ώρα συνεδριάζει και το Δημοτικό Συμβούλιο της Λαμίας.

Στο μεταξύ, την άμεση διευθέτηση του θέματος ζήτησε από όλες τις πλευρές ο Εισαγγελέας Λαμίας Γεώργιος Πέτρου σε σύσκεψη στο γραφείο του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Απουσίες και να χάσουνε χρονιά!

  Είναι τόσο απλό και αυτονόητο ! Μήπως όμως τα βάζουν οι καθηγητές να τα κάνουν αυτά γιατί βαριούνται να δουλέψουν ; Δε ντρεπόμαστε καθόλου ; Ούτε οι μαθηταραδες ούτε οι καθηγηταράδες! [..]! Σκοτιστήκαμε! Απλά μη μας ενοχλείτε !

 2. avatar Αυτή η χώρα βούλιαξε μόνη της

  Σε ποιο καλό δρόμο είσαι γιατί θα τρελαθώ πενήντα χρόνια κυβέρνησαν καί δεν έκαναν τίποτα αντιθέτως τά φάγανε

 3. avatar Περσινή περίοδο λεεεεμεε..

  απόφαση να συστεγαστούν το 9ο Γυμνάσιο και το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο για ΑμΕΑ που μέχρι τώρα στεγάζεται στο χωριό Κωσταλέξι, πάρθηκε την περσινή περίοδο. Οι μαθητές και οι γονείς του 9ου

 4. avatar Κούλη θέλατε…

  ... Κούλη θα έχετε.

  1. avatar Είμαστε σε καλό δρόμο

   Τι σχέση έχει ο Κούλης με τη συστέγαση των σχολείων; Ξέρεις πόσα θέματα στέγασης σχολείων περνούν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και από τα Περιφερειακά Συμβούλια κάθε χρόνο; Αυτή είναι η δουλειά τους, να διαχειρίζονται και να λύνουν τα προβλήματα που ενσκήπτουν. Εσύ όμως είσαι το πρόβλημα, γιατί με τον Κούλη κοιμάσαι, με τον Κούλη ξυπνάς. Ό,τι και να συμβεί, τον Κούλη βλέπεις μπροστά σου. Υποφέρεις. Μπράβο Κούλη. Είμαστε σε καλό δρόμο.

   1. avatar α! ξέχασα …

    ...ο Κούλης δεν έχει σχέση με τη συστέγαση σχολείων & αλλά και γενικότερα, δεν έχει σχέση με τίποτα εκτός του ότι είναι ο πρωθυπουργός σου. Καλά κάνεις και τον δικαιολογείς , το ψωμί σου βγάζεις κι εσύ καημένε μου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει