Από νωρίς το πρωί οι ναυτεργάτες μπλοκάρουν τον απόπλου των πλοίων από τον Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές δεδουλευμένων τους τελευταίους 6-7 μήνες. Πολίτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σήμερα διαμαρτύρονται για αυτό που συμβαίνει, γνωρίζοντας, ότι δεν θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω αλλά θα μεταφέρουν το ταξίδι τους για κάποια άλλη ημέρα.

Πάντως, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος αναφέρει: «Από σήμερα το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η απόφαση, την οποία πήρε ομόφωνα η πανελλήνια ναυτική ομοσπονδία και τα ναυτεργατικά σωματεία και η οποία αφορά τα πλοία και τις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας και έχουν επί σειρά μηνών εκκρεμότητα με την εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών των ναυτεργατών».

Τονίζει πάντως ότι δεν είχαν πρόθεση να ταλαιπωρήσουν τους καταναλωτές. «Από τη δική μας την πλευρά δεν είχαμε και δεν έχουμε σκοπό ούτε τους επιβάτες να ταλαιπωρήσουμε ούτε αναστάτωση να προκαλέσουμε στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Όταν όμως υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων που φτάνουν και τους επτά μήνες, είναι αυτονόητο ότι ο ναυτεργάτης δεν μπορεί ούτε να αντέξει ούτε να ανταποκριθεί στα αυτονόητα και στοιχειώδη προβλήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει σε αυτή τη λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών που έχουν ισοπεδώσει πραγματικά το εισόδημά του», αναφέρει χαρακτηριστικά.