Δημοτικός λαχανόκηπος δόθηκε χθες προς χρήση μετά από κλήρωση, σε 32 δικαιούχους στην περιοχή των Πεύκων. Παράλληλα συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τη διανομή αγροτεμαχίων στους δύο λαχανόκηπους της περιοχής των Συκεών.

Όπως αναφέρει το seleo.gr, η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα των Πεύκων παρουσία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, αντιδημάρχων, γεωπόνων του δήμου και φυσικά των δικαιούχων, για να ακολουθήσει αμέσως μετά η επίσκεψη στο λαχανόκηπο, που βρίσκεται δίπλα από το κτίριο του πρώην δημαρχείου Πεύκων.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέλευση ενδιαφερομένων σε όλες τις κοινωνικές δομές ανακούφισης των οικονομικά αδυνάτων, αλλά και για τη διαδικασία της κλήρωσης, που διασφαλίζει την εγκυρότητα και διαφάνεια τόνισε: «Με τη σημερινή κλήρωση και διανομή των αγροτεμαχίων στους δικαιούχους ολοκληρώνεται το πρώτο βασικό κομμάτι της δράσης των δημοτικών λαχανόκηπων, με πολλαπλά οφέλη για τους νέους καλλιεργητές-παραγωγούς. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν αποδεικνύουμε πως ακόμη και υπό καθεστώς περιορισμού πόρων και προσωπικού ο δήμος μας συνεχίζει και ολοκληρώνει σημαντικές δράσεις στήριξης των συνανθρώπων μας. Θα βρισκόμαστε σε συνεχή βάση στο πλευρό των παραγωγών σε υλικοτεχνικό επίπεδο και επίπεδο τεχνογνωσίας και αναμένουμε με χαρά τα πρώτα ‘‘εύγευστα’’ αποτελέσματα».

«Το πρώτο βήμα έγινε. Δεκάδες οικογένειες θα ανακουφιστούν στον αγώνα τους για την καθημερινή σίτιση και θα μπορέσουν να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους στην παραγωγή των αναγκών τους σε λαχανικά. Εμείς τούς στηρίζουμε με τεχνογνωσία, υλικά, γη, νερό και εργαλεία», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης, ενώ ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Αλέξανδρος Σιμητόπουλος τόνισε: «Η δράση των δημοτικών λαχανόκηπων θα δώσει τη δυνατότητα στους ανέργους συμπολίτες μας να ελαφρύνουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση, αλλά και τη δυνατότητα παραγωγής αγνών προϊόντων, επαφής με τη φύση, εκπαίδευσης και άσκησης».

Οι δημοτικοί λαχανόκηποι εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνικές Δομές κατά της φτώχειας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών». Συνολικά προβλέπεται να εξυπηρετηθούν 100 άνεργοι και πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, στους οποίους διατίθεται έκταση 50 τ.μ. από το σύνολο των πέντε στρεμμάτων, που βρίσκονται στα Πεύκα και στις Συκιές.

(Φωτογραφία αρχείου)