Ξεκίνησαν οι συμμετοχές για το θεατρικό εργαστήρι αντίqρηση στη Θεσσαλονίκη

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να αναπτύξουν μια βιωματική σχέση με την τέχνη του θεάτρου


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
12:12
16/09/2019
Ξεκίνησαν οι συμμετοχές για το θεατρικό εργαστήρι αντίqρηση στη Θεσσαλονίκη
loading

Μια νέα θεατρική χρονιά ξεκινά για τα τμήματα εφήβων και ενηλίκων του θεατρικού εργαστηρίου αντίqρηση. Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσους θέλουν να αναπτύξουν μια βιωματική σχέση με την τέχνη του θεάτρου, αντιμετωπίζοντάς την ως επιστήμη και να ανακαλύψουν τη χαρά του παιχνιδιού.

Τμήμα Εφήβων:

Το εφηβικό τμήμα του εργαστηρίου αντίqρηση συνεχίζει και φέτος για 3η χρονιά με ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των εφήβων. Με τον Νικόλα Μαραγκόπουλο (ηθοποιός, δάσκαλος υποκριτικής) στη διδασκαλία της υποκριτικής και του αυτοσχεδιασμού και τη Δόμνα Χουρναζίδου (φιλόλογος) στη διδασκαλία της λογοτεχνίας οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν στον αυτοσχεδιασμό, να γνωρίσουν τεχνικές υποκριτικής μέσα από σκηνικά παιχνίδια, να εξασκηθούν στη μέθοδο της κιναισθητικής απόκρισης και να προσεγγίσουν λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα.

Στη διάρκεια του έτους θα πραγματοποιηθούν βραχύχρονα σεμινάρια μουσικής –τραγουδιού και κινησιολογίας σχετικά με τις ανάγκες του έργου που θα παρουσιάσουν τα παιδιά στο τέλος της χρονιάς. Στόχος του εργαστηρίου είναι να μάθουμε να παρατηρούμε, να ακούμε, να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και να επικοινωνούμε παίζοντας!

Μάθημα γνωριμίας: 22 Σεπτεμβρίου: 12.00-15.00

Έναρξη μαθημάτων: 6 Οκτωβρίου 2019

Τμήμα Ενηλίκων:

Με τον Νικόλα Μαραγκόπουλο στη διδασκαλία, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν σε εβδομαδιαία βάση μαθήματα, προσανατολισμένα κυρίως στην τεχνική της υποκριτικής. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ατομικούς και ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις εμπιστοσύνης και ρυθμού, ασκήσεις συγκέντρωσης, αντίληψης και επικοινωνίας, ασκήσεις βασισμένες στη μέθοδο view points, καθώς και τεχνικές σχετικές με την ποιότητα εκφοράς και τονισμού του λόγου.

Τα μαθήματα ολοκληρώνονται με τη δημιουργία ανοιχτής παρουσίασης –παράστασης στο τέλος της χρονιάς. Στόχος του εργαστηρίου είναι να επικοινωνήσουμε με τον εαυτό μας και με τους άλλους, να ξεπεράσουμε τον φόβο της έκθεσης, να διαχειριστούμε τις απαιτήσεις της σκηνής, μα πάνω απ’ όλα να θυμηθούμε τη χαρά του παιχνιδιού!

Μάθημα γνωριμίας: Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: 20.00- 23.00

Έναρξη μαθημάτων: 7 Οκτωβρίου 2019

Τα μαθήματα γίνονται στο 11 Grey Studio: creator’s lab, στην Ιασωνίδου 11, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

*Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945 707809

Εργαστήρι θεάτρου antirrisi

antirrisi

Email: [email protected]

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει