Χωρίς προβλήματα αναμένεται να ξεκινήσουν από την 1η μέχρι τις 30 Ιουνίου, οι εγγραφές για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Πύργου.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα ανακοινωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Και φέτος, στους πέντε συνολικά παιδικούς σταθμούς του δήμου αναμένεται να εγγραφούν τουλάχιστον 200 παιδιά εργαζόμενων μητέρων.

Η σωστή λειτουργία τους έχει διασφαλιστεί καθώς ο δήμος έχει ήδη αποστείλει προς έγκριση στο υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα πρόσληψης προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (έως 11 μήνες) από τον ΑΣΕΠ για την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Όσον αφορά την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του γεγονότος ότι ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την περίοδο 2013-2014 από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που είναι ενταγμένοι σε αυτό, όπως διευκρίνισε η προϊσταμένη των παιδικών σταθμών του δήμου Πύργου, Κατερίνα Σιμιτζή, οι παιδικοί σταθμοί του δήμου δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και δεν έχουν προβλήματα όσον αφορά την λειτουργία τους.

«Έως και τώρα οι Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Πύργου λειτουργούν ομαλά, καλύπτοντας όλες τις αιτήσεις για εγγραφές των νηπίων. Να σημειωθεί ότι οι πέντε παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πύργου φιλοξενούν περίπου διακόσια παιδιά.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», το οποίο κάλυψε τις αιτήσεις μητέρων εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα καθώς και τις άνεργες μητέρες, απορροφώντας βρέφη και νήπια σε σταθμούς που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν από το τμήμα των παιδικών σταθμών, η ημερομηνία και τα δικαιολογητικά των εγγραφών για την καινούργια σχολική χρονιά».

Θα πρέπει, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρωινή, να τονιστεί ότι στην περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, τότε το βάρος των αιτήσεων γονέων θα πέσει στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι και θα κληθούν να απορροφήσουν ενδεχόμενα τον κύριο όγκο τους, αφήνοντας ταυτόχρονα έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό παιδιών εκτός.

Πηγή: ilialive.gr