Εξοπλισμό νέων τεχνολογιών σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Ακριτικού ´Εβρου προσέφερε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου στην Ορεστιάδα, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με συνεργάτες του παρέδωσαν (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, φωτοτυπικά μηχανήματα, πολυμηχανήματα, γραφική ύλη, lap top,δίσκοι συνδεσμολογίας IDE, μνήμη USB/flash, κ.λ.π.), χορηγία της SAP Hellas, ικανοποιώντας αιτήματα εννέα σχολικών μονάδων.

Τόσο ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, όσο και ο κ. Δήμτσας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν, για τις ανάγκες που υπάρχουν σε σχολικές δομές αλλά και τα για προγράμματα που υλοποιούν.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και την «Αποστολή» για την σημαντική παρουσία της στον Ακριτικό ´Εβρο, για την στήριξη της και στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης παρέχοντας που δίνει τη δυνατότητα σε σχολεία όλων των βαθμίδων και σε μαθητές να έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής, απευθυνόμενους στους μαθητές, υπογράμμισε ότι «για την Εκκλησία ένα παιδικό χαμόγελο ικανοποίησης για ένα δώρο εκπαίδευσης αποτελεί μια αχτίδα ελπίδας σε μια Ελλάδα που κινδυνεύει να χάσει το φως της. Είστε το μέλλον της πατρίδας μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, « ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος πιστεύει πολύ στη νέα γενιά της πατρίδας μας , πιστεύει ότι εσείς είστε εκείνοι που θα την οδηγήσετε και πάλι ψηλά και στέκεται δίπλα στην προσπάθεια σας».

Ο κ. Δήμτσας ανέφερε επίσης ότι «συνεισφέροντας στις ανάγκες σας συμβάλλουμε στην παροχή μιας ολοκληρωμένης παιδείας με σύγχρονους τρόπους που συμβαδίζουν με την εξέλιξη και την πρόοδο την οποία και σας ευχόμαστε από καρδιάς».

Τόσο ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου όσο και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» ευχαρίστησαν την SAP Hellas, θυγατρική της SAP στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την εμπιστοσύνη της, υλοποίηση μιας ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς στους μαθητές του Ακριτικού Έβρου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.