Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα αναφέρθηκε κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, οι άξονες πάνω στους οποίους θα αναπτύξει τη δράση της η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα είναι: η στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, η είσοδος των νέων αγροτών και κτηνοτρόφων στον πρωτογενή τομέα, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι έχει παρατηρηθεί νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να εισέρχονται επαγγελματικά στον κλάδο αλλά ύστερα από κάποιο διάστημα, απογοητευμένοι, να αποχωρούν με πολλούς εξ αυτών να χάνουν χρήματα και οικονομίες.

«Πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε τους νέους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν ενεργοί και αυτό είναι ένα στοίχημα, γιατί, ως χώρα, έχουμε πάρα πολύ γερασμένο αγροτικό πληθυσμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.

Ανταγωνιστικός πρωτογενής τομέας, όπως τόνισε, σημαίνει ευρεία αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, όπως τα καιρικά φαινόμενα των βροχοπτώσεων και χαλαζοπτώσεων, που προκαλούν σοβαρότατες ζημιές και επηρεάζουν το εισόδημα χιλιάδων αγροτών, καθώς επίσης και τα φαινόμενα ξηρασίας και καύσωνα, που το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ενταθούν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πρόβλημα των ελληνοποιήσεων των αγροτικών προϊόντων, θέμα που έθεσαν ως προτεραιότητα τόσο οι εκπρόσωποι των φορέων του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου όσο και οι αντιπεριφερειάρχες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια.